Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu afla daca va fi arestat - UPDATE

Marti, 03 Februarie 2015, ora 21:32
3912 citiri
Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu afla daca va fi arestat - UPDATE
Foto: Antena 3

Adrian Sarbu, acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, in dosarul Mediafax, afla marti seara daca va fi arestat pentru 29 de zile.

Ordonantele de retinere pe numele patronului Mediafax Group si al avocatei Liana Petrovici au expirat la ora 20:30. Magistratii de la Curtea de Apel urmeaza sa decida daca cei doi vor fi arestati preventiv.

UPDATE: In jurul orei 23:25, Sarbu le-a spus jurnalistilor ca instanta a ramas in pronuntare, dupa care a plecat acasa: "Ce am avut de comentat am comentat. (...) Am fost aici, s-a inchis".

Sarbu a fost prezentat instantei, marti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Fostul manager de la Pro TV a fost adus cu o duba la Parchetul General, pentru a fi audiat.

De ce il vor procurorii arestat pe Adrian Sarbu: A afirmat constant ca nu va plati taxe la stat

Tot marti, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a transmis de ce patronul Mediafax Group ar trebui sa fie arestat, dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore: "A afirmat in mod constant ca nu este dispus sa plateasca taxe la stat si s-a aratat interesat de gasirea unor modalitati concrete de evitare a acestora".

"Ce vreti sa stiti? Hai sa va spun care e treaba, totul e o fabricatie, acuzatiile sunt ridicole", le-a spus Sarbu jurnalistilor, luni seara, aratand catusele la iesirea din sediul Parchetului General.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore - acuzatii de spalare de bani si delapidare

Adrian Sarbu, retinut Avocat: A cerut sa fie audiat maine, va lamuri cine crede ca se afla in spate

Adrian Sarbu, in catuse: O fabricatie, acuzatiile sunt ridicole! (Video)

In acest caz, patronul Mediafax Group a spus ca dosarul este fabricat la comanda lui Victor Ponta si Sebastian Ghita: "Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pe care le-am mentinut independente politic".

De asemenea, a mentionat ca acest caz este unul "tipic de terorism de stat asupra unor institutii media impinse spre lichidare sau vanzare catre grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasa actiune anti-evaziune si spalare de bani".

Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, in dosarul Mediafax.

Dosarul Mediafax

In dosarul Mediafax, mai multe persoane, angajati ai companiei, au fost arestate la sfarsitul anului trecut. 30 de persoane sunt cercetate in acest dosar si 11 au fost arestate.

Mai multi angajati ai Mediafax au fost acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au sustinut ca acestia au creat un sistem de firme-fantoma, prin care au prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de euro, din taxe si impozite neplatite.

Astfel, acestia au creat si aplicat o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

Procurorii mai sustineau ca in acest fel compania era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

Acuzatii dure intre Ponta si Sarbu

Adrian Sarbu a avut mai multe schimburi de replici, prin intermediul unor declaratii de presa, cu Victor Ponta. Premierul l-a atacat la jumatatea anului trecut pe Adrian Sarbu, in contextul in care se declansase ancheta impotriva seful CJ Mehedinti, Adrian Duicu, despre care s-a spus ca facea trafic de influenta din biroul lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.

"N-a fost nimeni la mine in birou. Nu nimeni, as minti. N-au fost domnul Duicu cu domnul Toba. A fost domnul Sarbu (Adrian Sarbu - n.red.) in schimb si mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot si de atunci sunt tot felul de atacuri", a sustinut atunci premierul.

Ponta: Adrian Sarbu mi-a spus ca toti au iesit presedinti in Romania cu ajutorul lui

Reactia lui Adrian Sarbu a venit prompt si scurt. "Minte!", a declarat Adrian Sarbu, pentru Mediafax.

Adrian Sarbu ii raspunde lui Ponta: Confunda media cu Disneyland-ul propagandei

Nu a fost insa singurul atac lansat de Victor Ponta la adresa lui Adrian Sarbu. Referintele au fost facute in momentul in care premierul a fost intrebat de Adrian Duicu, articolele care au prezentat interceptarea lui Duicu din biroul de la Palatul Victoria fiind publicate de gandul.info.

F.N.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Adrian Sarbu arestat, #adrian sarbu retinut, #Adrian Sarbu dosar Mediafax , #Mediafax