Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

Luni, 02 Februarie 2015, ora 22:17
5469 citiri
Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)
Foto: Digi 24

Adrian Sarbu sustine ca dosarul in care a fost retinut pentru 24 de ore, luni seara, este fabricat la comanda lui Victor Ponta si Sebastian Ghita.

"Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pe care le-am mentinut independente politic", sustine fostul actionar Pro Tv, intr-un comunicat publicat de Mediafax.

Adrian Sarbu, retinut Avocat: A cerut sa fie audiat maine, va lamuri cine crede ca se afla in spate

Acesta adauga ca, "in plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul".

Adrian Sarbu spune ca procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala sunt "sprijiniti copios de SRI" si astfel se urmareste "punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum un an".

Sarbu: Caz tipic de terorism de stat

Fostul actionar Pro Tv sustine ca acest caz este unul "tipic de terorism de stat asupra unor institutii media impinse spre lichidare sau vanzare catre grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasa actiune anti-evaziune si spalare de bani".

In continuare, Adrian Sarbu prezinta ceea ce numeste "evidenta bunului simt" ca fiind singura sa aparare.

"In ultimii 25 de ani, am avut sansa, puterea si talentul de a construi institutii private de statura publica, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de romani, oferindu-le oportunitatea unei cariere.

Am respectat legile acestei tari, am promovat principii stricte de guvernanta corporatista si nu am incurajat niciodata spiritul infractional in companiile mele. Am creat generatii de profesionisti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegand, impartind cu ei ideile mele si ceea ce am castigat.

Am fost singurul roman care a avansat in pozitia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru actionarii mei si pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au platit numai in ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe catre statul roman", mai sustine patronul Mediafax Group.

In continuare, acesta spune ca a ajuns "obiectul defaimarii unor impostori imbatati de putere".

"Cred cu tarie in statul de drept, in libertatea presei, in dreptul fiecarui om de a fi aparat de lege, dar si in obligatia fiecaruia de a se supune legilor acestei tari. Incepand cu mine", mai afirma Adrian Sarbu.

Adrian Sarbu, in catuse: O fabricatie, acuzatiile sunt ridicole!

Acesta a iesit incatusat, luni seara, de la Parchetul General, fiind retinut pentru 24 de ore. "Ce vreti sa stiti? Hai sa va spun care e treaba, totul e o fabricatie, acuzatii sunt ridicole", le-a spus Sarbu jurnalistilor.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore - acuzatii de spalare de bani si delapidare

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, fiind acuzat de delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax. El urmeaza sa fie prezentat instantei, marti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Acesta a fost dus cu mandat, la Parchetul General, unde a fost audiat de anchetatori, dupa ce a fost ridicat de catre anchetatori.

Acuzatii dure intre Ponta si Sarbu

Adrian Sarbu a avut mai multe schimburi de replici, prin intermediul unor declaratii de presa, cu Victor Ponta. Premierul l-a atacat la jumatatea anului trecut pe Adrian Sarbu, in contextul in care se declansase ancheta impotriva seful CJ Mehedinti, Adrian Duicu, despre care s-a spus ca facea trafic de influenta din biroul lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.

"N-a fost nimeni la mine in birou. Nu nimeni, as minti. N-au fost domnul Duicu cu domnul Toba. A fost domnul Sarbu (Adrian Sarbu - n.red.) in schimb si mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot si de atunci sunt tot felul de atacuri", a sustinut atunci premierul.

Ponta: Adrian Sarbu mi-a spus ca toti au iesit presedinti in Romania cu ajutorul lui

Reactia lui Adrian Sarbu a venit prompt si scurt. "Minte!", a declarat Adrian Sarbu, pentru Mediafax.

Adrian Sarbu ii raspunde lui Ponta: Confunda media cu Disneyland-ul propagandei

Nu a fost insa singurul atac lansat de Victor Ponta la adresa lui Adrian Sarbu. Referintele au fost facute in momentul in care premierul a fost intrebat de Adrian Duicu, articolele care au prezentat interceptarea lui Duicu din biroul de la Palatul Victoria fiind publicate de gandul.info.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#adrian sarbu retinut, #Adrian Sarbu Pontaghita, #Adrian Sarbu dosar Mediafax, #Adrian Sarbu Ponta Ghita , #retinut