De ce il vor procurorii arestat pe Adrian Sarbu: A afirmat constant ca nu va plati taxe la stat

Marti, 03 Februarie 2015, ora 17:03
7482 citiri
De ce il vor procurorii arestat pe Adrian Sarbu: A afirmat constant ca nu va plati taxe la stat
Foto: Antena 3

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a transmis de ce patronul Mediafax Group, Adrian Sarbu, ar trebui sa fie arestat, dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore, luni seara.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, Adrian Sarbu a fost retinut luni seara pentru instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare.

Marti, fostul actionar Pro Tv va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, mai transmite PICCJ.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore - acuzatii de spalare de bani si delapidare

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva, mai multor inculpati si suspecti in acest dosar li s-a solicitat de catre Adrian Sarbu sa foloseasca "o schema infractionala in scopul sustragerii de la plata catre Bugetul General Consolidat al Statului a Taxelor si Impozitelor, schema in care au fost interpuse mai multe societati comerciale care au derulat operatiuni fictive, in intervalul 2011 - 2014, in relatia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societatile din grupul Mediafax".

In comunicat se noteaza ca, "desi in perioada savarsirii faptelor ce formeaza obiectul prezentului dosar, inculpatul Sarbu Adrian nu indeplinea functii in cadrul acestor societati, se poate spune ca, in fapt, detinea controlul asupra tuturor societatilor din grup, deciziile acestuia impunandu-se cu putere de lege".

Adrian Sarbu, retinut Avocat: A cerut sa fie audiat maine, va lamuri cine crede ca se afla in spate

"In acest context, in cadrul sedintelor de bugetare a societatilor, la care a participat si inculpatul Sarbu Adrian, a afirmat in mod constant ca nu este dispus sa plateasca taxe la stat si s-a aratat interesat de gasirea unor modalitati concrete de evitare a acestora, (...) fiind gandit, astfel, un sistem de eludarea a taxelor care in mod normal si firesc trebuiau virate la bugetul de stat, sens in care s-a hotarat infiintarea de societati in care sa fie transferat capitalul, pentru a fi protejat de sistemul legislativ din Romania, care impunea obligativitatea achitarii acestor taxe.

Sistemul creat nu avea ca scop doar sustragerea de la plata catre bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in scopul platii de bonusuri pentru functiile de top ale societatilor si in special pentru inculpatul Sarbu Adrian", se mai arata in comunicat.

Adrian Sarbu, in catuse: O fabricatie, acuzatiile sunt ridicole! (Video)

PICCJ transmite ca erau folosite societati-fantoma pentru spalarea de bani, "in conturile carora erau transferate de catre Mediafax Group importante sume de bani, operatiuni in care erau interpuse alte doua societati comerciale".

"Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei", mai transmite comunicatul.

Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax. Sarbu urmeaza sa fie prezentat instantei, marti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

F.N.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Inalta Curte arestare Adrian Sarbu, #adrian sarbu retinut, #arestare Adrian Sarbu , #retinut