Adrian Severin a ramas fara imunitate, i se cere demisia din PE - Vezi reactii

Joi, 23 Iunie 2011, ora 14:34
3460 citiri
Adrian Severin a ramas fara imunitate, i se cere demisia din PE - Vezi reactii
Foto: Arhiva

Europarlamentarul roman Adrian Severin a ramas joi fara imunitate, in urma unui vot dat in Parlamentul European.

Severin va fi in continuare anchetat de DNA, iar fostii sai colegi din PSD, in frunte cu Victor Ponta, asteapta o demisie de onoare din partea lui.

"Am discutat si ieri si azi cu Martin Shultz si cu toti colegii europarlamentari din PES. Regret faptul ca nu reusim sa il convingem pe domnul Severin ca pasul urmator sa fie demisia, iar delegatia Romaniei sa fie completata", a declarat Victor Ponta la Realitatea TV, reamintind ca Adrian Severin nu mai este membru PSD ci este eurodeputat independent.

"Nu pot sa spun daca Adrian Severin este vinovat sau nu, asta o va spune justitia. Imediat dupa declansarea acestui scandal i-am cerut demisia si din partid si din PE, pe prima am obtinut-o, pe cea de a doua nu putem sa o impunem noi, dar sper sa o ia", a mai comentat Victor Ponta.

De asemenea, liderul PSD a explicat la Antena 3 ca din pacate, PE nu poate face nimic pentru a-l obliga pe Adrian Severin sa demisioneze.

Europarlamentarul liberal Cristian Busoi sustine ca a fost o decizie normala, la care se astepta. Acesta a adaugat ca Adrian Severin nu va putea fi arestat, in ciuda faptului ca i se ridica imunitatea.

"Era o decizie previzibila, nici nu a fost nevoie de vot electronic, deoarece a fost o decziie unanima a Comisiei si plenul nu a facut decat sa ratifice aceasta decizie, ridicarea imunitatii. Nu cred ca putea fi vorba de un alt deznodamant si e o chestiune de normalitate", a declarat Cristian Busoi.

Adrian Severin saluta printr-un comuncat remis presei decizia PE de a-i ridica imunitatea, desi considera ca tot scandalul este "rezultatul unor manevre obscure".

"Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunitatii mele parlamentare este o decizie pe care o salut, intrucat deschide, dupa luni de ezitari si acuzatii nefondate, de demagogie si minciuna, calea anchetei asupra unei inscenari a carei victima, in loc sa fie aparata, a fost executata public, fara respect pentru prezumtia de nevinovatie sau dreptul la aparare", sustine Severin.

Severin: Deplang maniera in care Parlamentul European a fugit de raspundere

Presedintele Senatului, Mircea Geoana a apreciat ca subiectul este mult prea dureros si complictat, refuzand sa comenteze prea mult pe aceasta tema.

"Este o decizie pe care nu o putem comenta. Evident, a creat foarte multa emotie. E un subiect mult prea dureros, mult prea complicat, nu as dori sa il comentez. E o decizie luata, in continuare este si datoria lui Adrian Severin sa demonstreze daca a fost sau nu a fost o cauza care sa necesite continuarea unor anchete in aceasta directie. Politic vorbind, PE a facut ceea ce trebuia sa faca", a declarat presedintele Senatului.

Pana la pronuntarea unei decizii finale, Adrian Severin isi va mentine imunitatea fata de orice masura care sa il impiedice in exercitatea mandatului de europarlamentar, se mai arata in documentul votat joi de plenul Parlamentului European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Severin imunitate, #Severin coruptie, #Adrian Severin demisie , #coruptie