Adrian Severin, asteptat sa isi dea demisia. Vezi cine i-ar putea lua locul

Luni, 21 Martie 2011, ora 17:04
5436 citiri
Adrian Severin, asteptat sa isi dea demisia. Vezi cine i-ar putea lua locul

Socialistii europeni sunt deranjati de scandalul de coruptie in care este implicat si Adrian Severin si considera ca ar fi mai bine ca europarlamentarul roman sa demisioneze, asa cum au facut-o ceilalti doi colegi ai sai vizati de dezvaluirile din cotidianul britanic Sunday Times.

"Cred ca orice caz de coruptie sau semi-coruptie este total inacceptabil. Suntem bine platiti pentru munca noastra si cineva nu ar trebui sa fie platit pentru un lucru pentru care e deja platit in Parlamentul European.

Mesajul nostru trebuie sa fie foarte clar: europarlamentarul conservator austriac a demisionat deja, deci va dati seama care sunt asteptarile. Tine de domnul Severin sa ia o decizie clara!", a declarat la RFI vice-presedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

El declara ca inregistrarea video este graitoare: "Am vazut inregistrarea video, care vorbeste de la sine. In al doilea rand, este o criza foarte severa de imagine pentru Parlamentul European si trebuie sa facem tot ce putem pentru a corecta aceasta imagine".

Si liderul socialistilor europeni, Martin Schulz, a anuntat luni, la Bruxelles, ca asteapta ca europarlamentarul roman Adrian Severin sa-si prezinte demisia din Parlamentul European dupa scandalul in care a fost implicat si care "afecteaza credibilitatea institutiei europene".

"Sunt suprins si socat de ceea ce s-a intamplat. Ca si in viata, si in politica sunt personalitati slabe care incalca regulie", a spus Schultz, citat de Adevarul.

Cu toate astea, europarlamentarul Adrian Severin a exclus luni varianta demisiei din Parlamentul European, cel putin pana la o discutie cu liderul socialistilor europeni, Martin Schultz.

"Nu intentionez sa demisionez, nu am o vina a-mi recunoaste. Orice masura va putea fi in discutie dupa rezultatele anchetei din parlamentul European", a declarat Adrian Severin pentru Adevarul Europa.

El a precizat ca a ajuns la aceeasi concluzie si dupa discutia cu presedintele PSD Victor Ponta si cu presedintele onorific Ion Iliescu, avuta luni. Severin a mai precizat ca dorinta liderilor de la Bucuresti de a-l indeparta este "mai mica" decat cea din grupul socialistilor europeni.

ntrebat daca are de gand sa se autosuspende din functiile politice din grupul socialistilor europeni, dupa modelul autosuspendarii din conducerea PSD, Adrian Severin a afirmat ca o asemenea decizie ar putea surveni, eventual, dupa discutia cu Martin Schultz.

Fosta deputata PSD Minodora Cliveti, gata sa ii ia locul lui Severin

In cazul in care Adrian Severin va fi nevoit sa renunte la scaunul de europarlamentar, locul acestuia va fi luat de fosta deputata PSD Minodora Cliveti, urmatoarea pe lista fostei Aliante PSD-PC din 2009.

Minodora Cliveti a declarat pentru Realitatea.net ca in cazul in care i se va propune va accepta aceasta functie pentru care se considera pregatita.

Adrian Severin, acuzat de coruptie - Vezi ce-i reproseaza colegii europarlamentari

"E o situatie nefericita. Stiu ca intr-un fel sunt destul de interesata de ceea ce se intampla. E adevarat ca in situatia in care se va intampla asta (ca domnul Severin sa demisioneze, n.red.) eu sunt urmatoarea pe lista. Eu sunt avocat, prefer sa fiu mai rezervat in declaratii. In situatia in care devine locul vacant, nici nu se pune problema sa nu accept. Am ramas in contact cu aceasta lume, sunt gata sa exercit functia", a declarat Cliveti.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin, fost ministru de Externe, face subiectul unei anchete a Parlamentului European, dupa ce reporteri ai Sunday Times, care pretindeau ca sunt lobbyisti, au convins mai multi europarlamentari sa introduca un amendament intr-o lege europeana, contra unei sume ce putea ajunge pana la 100.000 de euro pe an. Severin a fost unul dintre cei trei europarlamentari care au acceptat oferta falsilor lobbyisti.

Adrian Severin, convocat de urgenta la Parlamentul European

Europarlamentarul PSD a fost chemat de urgenta la Bruxelles, la Parlamentul European.

Adrian Severin neaga insa acuzatiile aduse de jurnalistii de la Sunday Times, precizand ca nu este o persoana corupta si ca nu a primit niciodata sume din banul public.

"In ceea ce ma priveste, cu certitudine pot spune un lucru: nu sunt corupt. Nu am primit niciodata si nu am luat bani din banul public, cu exceptia indemnizatilor de europarlamentar. Singurele mele venituri acumulate in timp sunt din salarii, ca profesor, ca jurnalist, ca expert in relatii internationale. Nu am nimic pe constiinta care sa-mi spuna ca am savarsit un fapt ilegal", a declarat europarlamentarul, luni, intr-o conferinta de presa.

Adrian Severin s-a autosuspendat din conducerea PSD

Pana la clarificarea situatiei din Parlamentul European, Adrian Severin, acuzat de coruptie, s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al Biroului Permanent National al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Adrian Severin coruptie, #Severin ancheta Parlamentul European, #Severin mita ciruptie , #coruptie