Adrian Severin, convocat de urgenta la Parlamentul European

Luni, 21 Martie 2011, ora 11:21
2774 citiri
Adrian Severin, convocat de urgenta la Parlamentul European
Foto: Antena 3

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a fost chemat de urgenta la Bruxelles, la Parlamentul European.

El a fost convocat de liderul PSE din Parlament, informeaza Realitatea TV.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin, fost ministru de Externe, face subiectul unei anchete a Parlamentului European, dupa ce reporteri ai Sunday Times, care pretindeau ca sunt lobbyisti, au convins mai multi europarlamentari sa introduca un amendament intr-o lege europeana, contra unei sume ce putea ajunge pana la 100.000 de euro pe an. Severin a fost unul dintre cei trei europarlamentari care au acceptat oferta falsilor lobbyisti.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

Adrian Severin neaga insa acuzatiile aduse de jurnalistii de la Sunday Times, precizand ca nu este o persoana corupta si ca nu a primit niciodata sume din banul public.

Adrian Severin: Pot spune cu certitudine ca nu sunt corupt

"In ceea ce ma priveste, cu certitudine pot spune un lucru: nu sunt corupt. Nu am primit niciodata si nu am luat bani din banul public, cu exceptia indemnizatilor de europarlamentar. Singurele mele venituri acumulate in timp sunt din salarii, ca profesor, ca jurnalist, ca expert in relatii internationale. Nu am nimic pe constiinta care sa-mi spuna ca am savarsit un fapt ilegal", a declarat europarlamentarul, luni, intr-o conferinta de presa.

Adrian Severin sustine ca se incearca decredibilizarea lui pentru ca este o persoana "incomoda".

"Aparenta pe care acest ziar a creat-o, ca aceasta societate exista cu bani foarte multi. Este vorba de adrese de email, de secretariat. Este vorba despre jurnalisti care sub acoperire costa bani. Ma intreb de ce atatia bani au fost investiti pentru o asemenea operatiune. S-au pus bani grei in joc. Nu aflarea unui adevar era miza, ci compromitarea unor oameni. Nu sunt corupt. Sunt foarte incomod si probabil voi ramane la fel de incomod.

Nu a venit nimeni cu toate manevrele costisitoare ca sa demonstreze ca sunt corupt, ci ca sa scape de un om foarte incomod. Intr-o lume in care Romania este tot mai putin influenta, un roman influent nu este acceptat. Si atunci trebuie sa i se distruga buna credinta", a declarat europarlamentarul PSD Adrian Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#Adrian Severin coruptie, #Severin bani Parlamentul European , #coruptie