DNA: Fara imunitate, Severin ar putea ajunge pe mana procurorilor

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 11:09
1238 citiri
DNA: Fara imunitate, Severin ar putea ajunge pe mana procurorilor
Foto:romanialibera.ro

Dupa ce a ramas fara imunitate, europarlamentarul Adrian Severin va putea intra in atentia procurorilor, declara purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Livia Saplacan.

Astfel, prin votul Parlamentului European de ridicare a imunitatii in cazul lui Adrian Severin, s-a deschis posibilitatea desfasurarii de catre procurori a actelor procedurale pe care le presupune o ancheta referitoare la orice cetatean care nu beneficiaza de imunitate.

"In privinta pasilor concreti care vor urma, asteptam o instiintare oficiala din partea PE care sa expliciteze din perspectiva juridica decizia luata", a precizat Livia Saplacan.

Parlamentul European a votat joi ridicarea imunitatii eurodeputatului Adrian Severin, implicat in cazul "bani in schimbul amendamentelor" relatat de publicatia The Sunday Times in 20 martie, dupa ce un raport in acest caz a trecut luni seara cu unanimitate in Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI).

Raportul elaborat de eurodeputatul italian Francesco Enrico Speroni (grupul Europa Libertatii si a Democratiei, eurosceptic), care a recomandat ridicarea imunitatii eurodeputatului roman pentru acest caz, a fost adoptat nu prin vot electronic, ci prin ridicare de mana.

Inainte de vot, raportorul a cerut sa aiba o interventie. Speroni a precizat ca "este vorba despre un dosar complex", iar raportul sau il vizeaza doar pe eurodeputatul Adrian Severin, nu si pe cei care au declansat acest scandal.

Documentul contine o decizie a PE si expunerea de motive a acesteia. "Parlamentul European hotaraste sa ridice imunitatea lui Adrian Severin, excluzand restrictionarea libertatii personale" si "incredinteaza presedintelui sarcina de a transmite imediat prezenta decizie, precum si raportul comisiei competente, autoritatilor competente din Romania si lui Adrian Severin", se mentioneaza in decizia PE.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Severin coruptie Parlamentul European, #Severin cercetare procurori , #coruptie