Ponta: Spre deosebire de Nicolescu, cazul lui Severin nu a fost inscenat de Basescu

Sambata, 26 Martie 2011, ora 23:28
3998 citiri
Ponta: Spre deosebire de Nicolescu, cazul lui Severin nu a fost inscenat de Basescu
Foto: Antena3

Liderul PSD Victor Ponta a afirmat sambata ca Adrian Severin l-a intrebat de ce cazul sau este diferit de cel al lui Constantin Nicolescu si ca i-a explicat ca in situatia presedintelui CJ Arges au existat probe "mai mult decat evidente" de inscenare din partea puterii.

"I-am explicat chiar si lui Adrian Severin, care mi-a pus problema la fel, 'de ce eu trebuie sa platesc si Nicolescu'... Am spus: 'Adrian, atat timp cat in cazul Nicolescu au existat probe mai mult decat evidente ca DNA si seful de acolo, Mircea Andrei, seful de la PD-L Arges, i-au inscenat acel lucru, in niciun caz nu se poate spune ca Traian Basescu, DNA si sefii de la PD-L ti-au inscenat tie ceva.

Poate ti-au inscenat cei de la Sunday Times. Dar in niciun caz Sunday Times nu sunt dusmanul nostru recunoscut si acceptat de intreaga opinie publica'. Deci lucrurile nu erau deloc la fel", a explicat Ponta, la Antena 3, cum vede diferenta dintre cazul Nicolescu si situatia lui Severin.

Presedintele PSD a mentionat ca in Romania exista o lipsa de reactie in situatii de genul celeia in care este implicat Adrian Severin si, in acest context, a adus in discutie acuzele impotriva Robertei Anastase, sustinand ca la nivel european ar fi fost de neconcenput ca presedinta Camerei sa nu fi demisionat dupa situatia creata de votul pe Legea pensiilor. Ponta a afirmat ca i-a povestit presedintelui PE Jerzy Buzek despre cazul lui Anastase, sustinand ca demnitarului european i s-a parut "de neconceput".

In ceea ce-l priveste pe Adrian Severin, Ponta a mentionat ca soarta acestuia este "pecetluita", cel putin pana la momentul finalizarii anchetei din PE. Liderul PSD a remarcat si faptul ca dintre ceilalti doi europarlamentari implicati in scandalul generat de materialul Sunday Times, eurodeputatul austriac Ernst Strasser nu si-a inaintat oficial demisia.

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a solicitat marti europarlamentarului Adrian Severin atat demisia din partid, cat si din Parlamentul European. Dupa ce Severin a parasit grupul socialist din PE, Ponta a solicitat organizatiei PSD Bucuresti inceperea procedurilor pentru excluderea acestuia.

Miercuri, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a anuntat ca va solicita excluderea europarlamentarului intr-o sedinta a conducerii organizatiei care va avea loc luni, dupa ce comisia de etica va analiza dosarul lui Severin. Totusi, Vanghelie a sustinut ca nu-i poate solicita demisia lui Severin din PE, deoarece nu ar avea aceasta calitate, mai ales pana cand nu vor fi finalizate anchetele de la nivelul Parlamentului European in cazul "euro-spagii".

Europarlamentarul PSD a fost acuzat in urma unei anchete efectuata de Sunday Times, ca ar fi fost de acord sa primeasca 12.000 de euro pentru a promova un amendament, sustinut de o firma de lobby, ce urma sa modifice legislatia europeana in cazul depozitelor bancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Severin coruptie PSD, #Adrian Severin europarlamentar, #Adrian Severin mita , #coruptie