Severin: Deplang maniera in care Parlamentul European a fugit de raspundere

Joi, 23 Iunie 2011, ora 13:46
2077 citiri
Severin: Deplang maniera in care Parlamentul European a fugit de raspundere
Foto:ziuaveche.ro

Europarlamentarul roman Adrian Severin saluta decizia PE de a-i ridica imunitatea, desi considera ca tot scandalul este "rezultatul unor manevre obscure", spunand ca doar in acest mod va putea sa isi dovedeasca nevinovatia.

"Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunitatii mele parlamentare este o decizie pe care o salut, intrucat deschide, dupa luni de ezitari si acuzatii nefondate, de demagogie si minciuna, calea anchetei asupra unei inscenari a carei victima, in loc sa fie aparata, a fost executata public, fara respect pentru prezumtia de nevinovatie sau dreptul la aparare. Am cerut mereu aceasta ancheta si este logic sa o astept cu incredere.

Ridicarea imunitatii face posibila cercetarea. Faptul ca aceasta cercetare abia acum urmeaza sa inceapa este in sine o dovada ca tot ceea ce s-a afirmat pana acum este expresia unui justitiarism rau si mincinos. Din pacate, el nu m-a lovit doar pe mine, ci si Romania care, prin mine, in ultimele luni, a pierdut importante pozitii de influenta deloc usor de recuperat. De aceea, bucuria multor romani este absurda", sustine Adrian Severin intr-un comunicat remis presei.

Adrian Severin a fost lasat fara imunitate de Parlamentul European

Tototdata, el reitereaza ideea ca tot scandalul in care a fost implicat "este rezultatul unor manevre obscure prin care s-a urmarit decredibilizarea mea".

"Nu voi accepta niciodata ca interese economico-politico-mediatice meschine sa ma invinga. Voi lupta pana la capat pentru a-mi demonstra nevinovatia. A lupta pentru adevar nu este o rusine. Rusine este sa te desolidarizezi de cei nevinovati, punand reputatia deasupra adevarului si dreptatii.

Imaginile prezentate obsedant de media sunt contrafacute, false. Am obligatia morala sa scot la iveala adevarul din spatele acestei povesti mincinoase. Ceea ce este cert deja este ca nu am luat niciun ban si nu am depus niciun amendament", mai afirma Adrian Severin.

Totodata, fostul lider de marca al PSD, lanseaza acuzatii la adresa colegilor din Parlamentul European care nu s-au solidarizat cu el, spunand ca lupta pe care o va da el in justitie este in interesul tuturor europarlamentarilor, nu doar al sau.

"Ca european, deplang maniera in care Parlamentul European a fugit de raspunderea care ii revenea si a transferat cercetarea la nivelul autoritatilor nationale, autoritati care cu greu vor lamuri un eveniment in totalitate consumat la nivel european si care nu au niciun interes legitim in cauza atata timp cat faptele alegate nu au produs niciun prejudiciu si nu au avut niciun impact in Romania. Sper ca o asemenea eroare nu va transforma o problema europeana intr-un subiect al hartuielii politice interne romanesti.

Intreaga istorie a acestui scandal a demonstrat vulnerabilitatea Parlamentului European pe care inscenarea pusa la cale de niste agenti provocatori l-a pus imediat in defensiva si degringolada, facandu-l sa isi elimine propriii membri, in loc sa le apere onoarea. De aceea, sper ca incercarile dificile si nedrepte prin care am trecut si inca mai trec, sa dea impulsul necesar adoptarii unor mecanisme clare de natura a-i apara pe toti membrii Parlamentului European impotriva repetarii unor asemenea nedreptati. Lupta mea se da in interesul tuturor!", mai arata Severin in comunicatul remis presei.

Parlamentul European a votat joi ridicarea imunitatii parlamentare a lui Adrian Severin, urmand ca acesta sa fie anchetat de DNA pentru acuzatiile de luare de mita lansate in luna martie de jurnalistii de la "The Sunday Times".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Adrian Severin imunitate, #Adrian Severin coruptie, #Adrian Severin mita , #coruptie