Severin nu demisioneaza din PE, dar se retrage din grupul socialistilor

Luni, 21 Martie 2011, ora 21:18
4890 citiri
Severin nu demisioneaza din PE, dar se retrage din grupul socialistilor
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, luni seara, ca a convenit cu Martin Schultz, liderul grupului socialistilor europeni, sa se retraga din acest grup, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.

"Inteleg problema pe care grupul socialist o are legat de electoratul sau, de voturi, de nevoia de a nu explica prea multe lucruri inainte ca asemenea situatii sa fie clarificate catre electorat. Si din cauza aceasta i-am spus domnului Schultz ca sunt gata sa ma retrag din grupul socialist pana la epuizarea tuturor investigatiilor care sper sa inceapa si pe care nu le vad ca fiind in apararea mea si in apararea acestei institutii, ci in contestarea tipului de manevre precum acelea la care s-a dedat Sunday Times. Aceasta este decizia mea, aceasta este ceea ce am discutat cu domnul Schultz", a declarat Severin pentru Mediafax.

Pe de alta parte, intrebat daca Schultz i-a recomandat, in timpul discutiilor, sa-si dea demisia, Severin a raspuns: "Domnul Schultz a apreciat ca intrucat ceilalti doi colegi au facut un asemenea pas ar fi fost mai convenabil sa avem o atitudine comuna. Insa eu i-am spus ca nu am de ce sa ma compar cu ceilalti, ca nu stiu exact care este situatia lor, nu stiu nici care sunt rationamentele lor, nu stiu care sunt sentimentele lor, starea lor de spirit".

In plus, Adrian Severin a declarat pentru sursa citata ca i-a explicat lui Martin Schultz ca a demisiona inseamna a recunoaste acuzele formulate de Sunday Times.

Liderul PES, Martin Schultz, declarase cu cateva ore inaintea intalnirii ca ii va cere lui Adrian Severin sa urmeze exemplul celorlalti doi europarlamentari implicati in scandalul "Mita pentru amendamente" si sa demisioneze din Parlamentul European.

In caz contrar, Schultz a declarat public ca Adrian Severin va fi exclus din grupul parlamentarilor socialisti, deoarece atitudinea europarlamentarului roman este incompatibila cu valorile grupului european.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

"Voi recomanda colegului meu Adrian Severin sa isi dea demisia din functia de parlamentar european, sa renunte la mandat. Intre timp, l-am suspendat din functia de vicepresedinte al grupului socialist insarcinat cu relatiile externe", a declarat Martin Schiltz, subliniind faptul ca Adrian Severin are o problema nu numai cu faptul ca ar fi primit bani pentru a promova un amendament, dar acesta era impotriva pozitiilor exprimate de propriul sau grup, cel socialist.

Adrian Severin a ramas ultimul din grupul celor trei europarlamentari implicati in scandalul declansat de jurnalistii de la The Sunday Times asteptati sa demisioneze pentru a nu pata imaginea Parlamentului European in intregime.

Adrian Severin, asteptat sa isi dea demisia. Vezi cine i-ar putea lua locul

Scandalul "Mita pentru amendamente" a izbucnit duminica, atunci cand jurnalistii de la "The Sunday Times" au dat publicitatii imagini video si alte probe zdrobitoare care aratau ca 3 europarlamentari din cei peste 400 contactati, au cazut in capcana de a accepta sume mari de bani pentru a promova anumite amendamente legislative in interesul unor presupusi oameni de afaceri.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Severin demisie, #Severin mita, #Adrian Severin Parlamentul European, #Severin coruptie , #Parlamentul European
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Pauza de ras.
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
A vazut sau a auzit careva ca Ridzi si Pasat si-au dat demisia din Parlamentul Romaniei? Dar de Stolojan, in cazul Alro, si-a dat demisia din PE? Nu mai vorbim de Elena Basescu care a intrat fraudulos si face de ris limba romana.