Adrian Severin: Raportul CE pe justitie, un "exercitiu birocratic, facut din lene"

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 16:01
1216 citiri
Adrian Severin: Raportul CE pe justitie, un "exercitiu birocratic, facut din lene"

Europarlamentarul Adrian Severin, vicepresedinte al PES, a declarat miercuri ca raportul CE pe justitie este un "exercitiu birocratic" facut din "lene" si in baza caruia nu se poate lua nicio masura, iar cel care a conceput MCV cu Romania "a fost un prost", si nu cei care il aplica.

Severin a declarat la Deutsche Welle ca raportul Comisiei Europene pe justitie "este pur si simplu un exercitiu birocratic pe care nimeni nu mai reuseste sa-l stopeze". "Nu exista curaj politic la Bruxelles si nu este implicare politica la Bucuresti. In baza acestui raport nu se poate lua niciun fel de masura, evident, birocratii tac pentru ca altminteri lumea i-ar intreba, de ce mai faceti un raport care nu foloseste la nimic?.

Nu stiu daca avem o coruptie mai mare sau mai mica decat in trecut, nu stiu cu ce se masoara nivelul coruptiei, nu stiu daca avem un nivel de coruptie mai mare decat in Italia, sau mai mare decat in Bulgaria, sau mai mare decat in Franta", a spus Severin.

Macovei: Clasa politica nu vrea la inchisoare, vrea sa fure in continuare

Europarlamentarul a mai precizat ca "a vorbi despre ANI si a o tine in viata cu respiratie artificiala este impotriva bunului simt". "ANI este un substitut pentru o procuratura care nu functioneaza, pentru o politie care nu functioneaza, pentru o justitie despre care nu stim inca daca functioneaza sau nu functioneaza, dar in legatura cu care exista nemultumiri. Este o ineptie pe care numai niste demagogi si niste birocrati o pot crede", a comentat Severin.

Basescu se vede obligat sa apere tara in raport cu CE

Mai mult, el a afirmat ca oficialii CE au dat dovada de lene atunci cand au monitorizat Romania si ca daca dupa atatia ani Romania are probleme pe justitie acest lucru este legat de cei care au conceput mecanismul de cooperare si verificare (MCV).

"Exista sigur si o intreaga miopie care decurge din lene, e mult mai greu sa vii si sa te bati in concret cu coruptia si sa vezi radacinile fenomenului si sa vezi mecanismele perverse prin care el scapa controlului, si mult mai simplu e sa faci niste masuratori de la Bruxelles si sa tii intr-una ca ANI este tratamentul universal impotriva coruptiei. Daca este asa de ce nu se face ANI in Italia, Franta, Grecia, Bulgaria? (...) Daca de atatia ani mergem mai prost inseamna ca cel care a conceput mecanismul a fost un prost, si nu cei care il aplica", a mai comentat social-democratul.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Adrian Severin raport CE justitie, #raport CE Romania, #raport justitie reactii , #stiri Adrian Severin
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Aceasta reactie, citez: "Adrian Severin: Raportul CE pe justitie, un "exercitiu birocratic, facut din lene" " Demonstreaza inca odata ca ce se naste din PCR si SECu face lovilutii, devine FESEne = PSD+PDL si voteaza tot cu Flatulentza Sa Voda...