Tutuianu spune ca mai sunt multi parlamentari care ii "impartasesc demersurile": Am un razboi greu de dus

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 11:38
3023 citiri
Tutuianu spune ca mai sunt multi parlamentari care ii "impartasesc demersurile": Am un razboi greu de dus
Foto: Arhiva Facebook/ Adrian Tutuianu

Senatorul Adrian Tutuianu a declarat, marti, la Parlament, ca mai exista multi parlamentari care ii impartasesc demersurile din ultima perioada, cele care au dus la excluderea sa din PSD.

"Sunt foarte multi dintre cei care fac parte din Parlament, care impartasesc demersurile mele. Unii dintre ei se vor manifesta probabil la modul evident in perioada urmatoare, altii nu vor avea curaj, unii poate se gandesc ca e mai comod sa lupte altii pentru ei si dupa sa vina in echipa. Sunt convins ca se vor gasi destui oameni in PSD azi, maine.

Am un razboi atat de greu de dus, al carui rezultat se poate intampla peste luni de zile sau un an. Nu am de gand sa abdic. Cei care au zis ca sunt usor de ucis nu ma cunosc bine. Sunt bataios, de aia am si avut rezultate bune in judetul Dambovita", a fost raspunsul lui Tutuianu, Intrebat daca se vor mai manifesta vocile critice din PSD, in contextul excluderii sale si a lui Marian Neacsu din partid.

Declaratia are loc in contextul in care in ALDE exista ingrijorari privind majoritatea parlamentara, exprimate chiar de liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni la un post TV, referitor la excluderea lui Adrian Tutuianu si a lui Marian Neacsu din PSD, ca mai multi colegi sunt ingrijorati de faptul ca nu cumva majoritatea parlamentara sa fie afectata, lucru care il preocupa si pe el.

Vezi aici detalii - Tariceanu, ingrijorat dupa excluderile din PSD: Opozitia are arme care pot deveni letale, putin probabil sa se ajunga la consens

Citeste si Dragnea sustine ca Tariceanu n-are de ce sa isi faca griji: Nu vom pierde majoritatea. Liviu Pop anunta racolarea de noi parlamentari

In context, amintim ca mai multi parlamentari, primari, consilieri municipali si judeteni, presedinti de organizatiilor locale din Dambovita au semnat o declaratie comuna prin care isi exprima sustinerea neconditionata si fara rezerve pentru Adrian Tutuianu.

Semnatarii apreciaza ca abuzive si nefondate hotararile CEx vizand excluderea din partid a lui Adrian Tutuianu si Marian Neacsu. Ei solicita conducerii PSD sa revoce hotararea, "care nu face altceva decat sa genereze turbulente periculoase".

In plus, subliniaza ca vor sprijini orice demers pe care Tutuianu si Neacsu il vor face in acest sens si vor semna si contestatia care va fi adresata Congresului PSD.

"Apreciem ca presedinte legitim al PSD Dambovita este Adrian Tutuianu si solicitam Rovanei Plumb sa dea dovada de verticalitate si sa decline numirea toxica de presedinte interimar al PSD Dambovita. Noi, semnatarii acestei declaratii, boicotam orice actiune politica (Comitet Executiv Judetean, BPJ, Conferinta Judeteana), convocata sau initiata de conducerea interimara a PSD Dambovita impusa abuziv de CEX National, in data de 5.11.2018", se mai arata in declaratie.

De asemenea, semnatarii resping si se delimiteaza de "practicile securistice utilizate in ultima vreme in organizatia PSD Dambovita, de a inregistra pe ascuns sedintele, cu scopul vadit de a denigra anumiti membri, liderul organizatiei si organizatia PSD Dambovita in totalitate".

"Mentionam ca niciodata nu vom accepta ca persoane care apeleaza la aceste practici sau le gireaza, acceptandu-le tacit ca dovezi, sa ne reprezinte in forurile statutare ale partidului sau in functii de conducere administrative, la nivel local, judetean sau national", potrivit sursei citate.

Vezi si:

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Tutuianu exclus PSD, #majoritate parlamentara dragnea psd , #PSD