Covorase pentru masina - 3 sfaturi utile pentru alegerea lor

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 14:43
3134 citiri
Covorase pentru masina - 3 sfaturi utile pentru alegerea lor

Cand vine sezonul rece si apar precipitatiile, intretinerea masinii intr-o stare cat mai curata necesita mai mult timp. Chiar daca detii o masina mai veche sau ti-ai cumparat una noua de curand, nu vrei ca masina ta sa fie una murdara.

O masina ingrijita nu isi va arata niciodata varsta, dar intretinerea acesteia presupune utilizarea anumitor accesorii care iti vor face masina mai curata.

Printre aceste accesorii se numara si covoarasele auto. Desi, par o parte putin importanta din masina, alegerea acestor este influentata de mai multe aspecte.

Iata care sunt criteriile de care ar trebui sa tineti cont in momentul care hotarati ca aveti nevoie de covorase pentru masina.

Configuratia

Configuratia este primul aspect de care ar trebui sa tinem cont cand vrem sa ne achizitionam covorase noi pentru masina. Din acest punct de vedere, avem doua variante dintre care putem sa alegem.

Prima optiune ar fi sa alegem presuri universale, care se potrivesc indiferent de marca de masina pe care o detinem si care sunt si mai ieftine.

Totusi, daca vom cumpara presuri universale, este posibil sa ne trezim in situatia de a nu putea sa acoperi toate zonele, pentru ca aceste accesorii au dimensiuni reduse, sau, din contra, ne-am putea confrunta cu un exces de materiale, care ne va incomoda in timpul condusului.

De cealalta parte, am putea opta pentru covorase create de producatori auto.

In acest caz, trebuie sa fim atenti ca accesoriul pe care il vom cumpara sa fie cel creat special pentru modelul de masina pe care il avem.

In ceea ce priveste, cea de-a doua optiune sa nu scapam din vedere faptul ca pretul va fi unul mai ridicat, deoarece presurile se vor mula perfect pe forma masinii.

Materialul

Materialul covoarelor pentru masina trebuie sa fie ales in functie de sezon. Astfel, specialistii propun presuri de tip mocheta pentru sezonul cald.

Acest tip de presuri mizeaza mai degraba pe caracteristica estetica si se preteaza foarte bine la masinile mai scumpe, conferind un aer de eleganta.

Ar trebui sa alegi un astfel de pres pe timpul verii pentru ca sanse sa aduci umezeala in masina sunt mult mai scazute.

Al doilea tip de covoare sunt cele din cauciuc. Desi, aspectul estetic nu este la fel de placut ca la cele din mocheta, ele se pot dovedi salvatoare in sezonul rece.

Apa, noroiul sau zapada vor sta departe de masina, daca veti alege presurile din cauciuc.

Mai mult, cele din cauciuc prevad o aderenta mai mare pentru a nu avea neplaceri in timpul condusului si sunt mult mai usor de intretinut, dovedindu-se o investitie pe termen lung.

Componente si fiabilitate

Cand iti cauti un set de covorase auto, trebuie sa verifici daca acesta include patru piese pentru fiecare loc din masina.

Mai mult, urmareste ca presul de pe partea soferului sa aiba o grosime mai mare, pentru ca acesta este primul care se uzeaza.

De asemenea, trebuie verificata si partea inferioara a produsului, deoarece aceasta ar trebui sa prezinte anumite striatii sau un sistem de prindere pentru a impedica deplasarea presului in timpul condusului.

In concluzie

In momentul in care te-ai decis ca ai nevoie de covoare pentru masina trebuie sa tii cont de mai multe aspecte pentru a face cea mai buna alegere pentru autoturismul pe care il detii.

Materialul covoraselor auto, componentele acestora si materialul din care sunt facute sunt cele mai importante caracteristici care ar trebui sa iti influenteze decizia.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#accesorii auto, #intretinere masina , #noutati auto