Un senator PSD a tinut in plen un seminar politic cu simpatizantii

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 15:16
1730 citiri
Un senator PSD a tinut in plen un seminar politic cu simpatizantii
Foto: tutuianu.ro

Senatorul PSD Adrian Tutuianu a tinut miercuri, in sala de plen a Senatului, dupa suspendarea sedintei de plen, un seminar politic cu tinerii simpatizanti social-democrati din Dambovita, incercand sa determine mobilizarea la vot la viitoarele alegeri si implicarea in campaniile electorale.

Parlamentarii au obiceiul de a organiza vizite in Parlament cu alegatorii din colegiul lor si chiar cu elevi, pentru care alesii se transforma in ghizi turistici. De exemplu, deputatul PD-L Danut Liga a anuntat saptamana aceasta ca vrea sa duca toti elevii din colegiul sau (sectorul 6) sa vada Palatul Parlamentului.

Si Opozitia isi aduce simpatizantii sa viziteze locul unde parlamentarii lucreaza. Miercuri, amfitrionul unui asemenea program a fost senatorul PSD Adrian Tutuianu, secretar in Biroul Permanent, care si-a primit concetatenii damboviteni in sala de plen a Senatului, dupa ce sedinta fusese suspendata din lipsa de cvorum.

Tutuianu a profitat de moment pentru a tine si un scurt seminar politic. Acesta si-a inceput discursul prin a explica celor aproximativ 130 de tineri procesul legislativ din Senat, modul in care sunt dezbatute proiectele si propunerile legislative, dar si istoria acestei camere a Parlamentului. De asemenea, senatorul PSD a spus ca a adus pana acum la Parlament aproape 600 de tineri.

"Mi-am propus daca ma vor tine buzunarele, si ma ajuta si colegii mei si prietenii care-mi sunt sponsori, sa aduc vreo 20.000", a mai promis Tutuianu.

Acesta i-a indemnat pe tineri sa iasa la vot si sa se implice activ in viitoarele campanii electorale. "Nu trebuie sa mai lasam pe nimeni sa voteze pe galeti, pe geci, pe pungi cu pui, pe zahar, pe ulei, pe 500 de mii, pe un milion. Astfel de vot transforma Romania intr-un stat mafiot", a afirmat senatorul PSD.

Propaganda PSD

Tutuianu nu a ratat ocazia pentru a prezenta cateva dintre obiectivele programatice si electorale ale PSD, respectiv suplimentarea sumelor pentru invatamant, reabilitarea scolilor, majorarea salariilor profesorilor si inapoierea taierilor salariale de 25% catre bugetari.

La momentul intrebarilor, Tutuianu a fost pus sa raspunda daca nu ar fi o solutie ca parlamentarii Opozitiei sa-si dea demisia din Parlament pentru a grabi alegerile parlamentare anticipate.

"Faptul ca am putea sa ne dam cu totii demisia din Parlamentul Romaniei este o solutie teoretic posibila si practic posibila, dar ar fi un gest politic fara precedent. Daca doua grupuri parlamentare ar pleca cu toti parlamentarii din Parlamentul Romaniei, evident ca avem o criza politica majora si consecinte greu de anticipat astazi. Doi, care este riscul? Ca unii sa nu vrea sa faca gestul asta, e un risc pe care tu ti-l asumi, si al doilea lucru, fiind o majoritate functionala, Parlamentul sa functioneze fara noi si sa se organizeze alegeri in colegiile din care noi am demisiona si sa nu rezolvam nimic", a argumentat Tutuianu.

Tutuianu a pledat in fata tinerilor pentru a se "continua batalia din ce in ce mai contondent", cel mai important lucru fiind acela de a "scoate oamenii din case" pentru a merge la vot.

Dupa sedinta de circa o ora din plenul Senatului cu tinerii, Tutuianu i-a invitat pe acestia sa-si continue vizita in Palatul Parlamentului si apoi sa ia masa la restaurantul institutiei.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Adrian Tutuianu PSD, #Adrian Tutuianu seminar politic , #stiri Adrian Tutuianu