Doina Pana s-a dus la DIICOT sa vada dosarul in care sustine ca a fost otravita cu mercur: Ancheta parca s-a accelerat

Luni, 01 Iulie 2019, ora 13:32
3885 citiri
Doina Pana s-a dus la DIICOT sa vada dosarul in care sustine ca a fost otravita cu mercur: Ancheta parca s-a accelerat
Foto: Facebook/ Pana Doina

Fostul ministru al Apelor si Padurilor Doina Pana s-a prezentat luni la sediul DIICOT, pentru a studia dosarul deschis dupa ce a reclamat ca ar fi fost otravita cu mercur. Procurorii DIICOT au deschis un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor si grup infractional organizat, dupa ce Doina Pana a afirmat ca a fost otravita cu mercur.

Dupa vizita la procurori, fostul ministru al Apelor a declarat ca cel mai probabil in spatele tentativei de ucidere a sa se afla Mafia Lemnului. Potrivit acesteia, in acest moment DIICOT investigheaza fapta si nu persoane.

"Eu am fost de patru sau cinci ori la DIICOT, dumnealor au facut foarte multe audieri, mi-au dat si o copie dupa dosar. Era dreptul meu. De cate ori au o nelamurire si vor sa o clarifice ma invita", a declarat Doina Pana, la Antena 3.

"Se cerceteaza fapta. Asta nu inseamna ca persoanele care au fost audiate nu sunt considerate in cercul de suspecti. Nu va suparati pe mine, chiar nu va pot da mai multe date. Ce va pot spune cu certitudine este ca ancheta avanseaza si parca s-a accelerat. Sunt optimista in privinta anchetei. De la inceput am suspectat (Mafia Lemnului- n.red.), este un gest abominabil. Am inceput sa supar pe cineva foarte, foarte tare si am suparat foarte tare. Adica au fost pagube uriase pentru cei care...", a mai spus Pana.

Tentativa de otravire ar fi inceput din septembrie 2017. Doina Pana spune ca a urmat tratamente medicale si ca a eliminat tot mercurul.

Ancheta DIICOT

In luna mai, Doina Pana declara ca a fost nevoita sa renunte la functia de ministru, in ianuarie 2018, din motive de sanatate, dupa ce a descoperit ca a fost otravita cu mercur, potrivit Agerpres.

"Eram ministru al Padurilor in Guvernul Tudose, in 2017. Pe la sfarsitul lui noiembrie, am inceput sa ma simt foarte rau, am mers la medic, am aflat ca aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament si, cu toate astea, ma simteam tot mai rau. Pentru ca epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisa intr-un final sa fac si o analiza toxicologica.

In 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele a reiesit intoxicatie cu mercur in concentratie mare. Pentru ca imi depusesem demisia, dat fiind faptul ca ma simteam foarte rau, inca din 3 ianuarie, n-am putut pleca pana in 29 ianuarie pentru ca nu a semnat presedintele Iohannis, am depus plangere la politie abia la inceputul lunii februarie.

N-am facut plangerea cat eram inca ministru pentru ca, in caz ca se afla, ar fi daunat imaginii Romaniei. Va dati seama, ministru in Guvernul Romaniei otravit", sustinea Doina Pana.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Doina Pana DIICOT, #Doina Pana otravire mercur, #Doina Pana PSD , #stiri Adriana Doina Pana