Alegeri cu scandal la PNL Sector 2; Saftoiu: Un spectacol dizgratios, rusinos, aratam ca fuziunea nu a avut loc!

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 22:36
10639 citiri
Alegeri cu scandal la PNL Sector 2; Saftoiu: Un spectacol dizgratios, rusinos, aratam ca fuziunea nu a avut loc!
Foto: captura YouTube / Canal 33

Alegerile pentru sefia PNL Sector 2 s-a transformat, miercuri seara, intr-un scandal, prim-vicepresedintele Adriana Saftoiu afirmand ca ceea ce se intampla e un "spectacol dizgratios", care arata ca fuziunea celor doua partide nu a avut loc.

Sedinta de alegeri a organziatiei PNL Sector 2 a inceput cu o intarziere de o ora si jumatate, dupa ce accesul in Palatul Parlamentului a fost ingreunat de verificarea listelor cu membrii activi ai filialei.

In plus, liberalii care au intrat in sala de sedinta au avut asupra lor un ecuson cu un cod care era scanat de organizatori la intrare. Unii dintre membrii PNL s-au declarat nemultumiti ca nu au putut intra la sedinta desi aveau la ei chitantele cu cotizatia platita la zi.

Secretarul general al PNL Bucuresti, Costica Canacheu, a declarat ca si-au anuntat prezenta la sedinta 482 de membri ai PNL Sector 2.

Primul scandal, pe comisia de numarare

In momentul in care s-a supus la vot componenta comisiei de numarare a voturilor, reprezentantii candidatului Romeo Pop a propus ca fiecare dintre cei doi candidati la sefia filialei sa aiba in comisia de numarare a voturilor cate cinci reprezentanti.

"Mi se pare moral sa am macar un om in comisia de numarare. Omeneste si moral, asa mi se pare normal, dincolo de Regulament. Va rog sa ma sustineti in a avea niste oameni, observatori in comisia de numarare a voturilor", a spus Pop.

Costica Canacheu a atras atentia ca nu exista "oamenii mei si oamenii altuia". "Toti suntem membri PNL. Dar propunerea este buna, e nevoie de mai multi oameni in comisia de numarare. Toti servim partidul, nu vreo platforma individuala", a spus Canacheu.

Anca Boagiu a intervenit de la tribuna. "Eu, care traiesc in aceasta organizatie de 20 de ani, nu mi-am pus niciodata problema sa pun sub semnul intrebarii comisia de numarare a voturilor. Sunt de acord ca si celalalt candidat sa ii puna acelasi numar de oameni. (...) Nu ma asteptam ca intre doi fosti combatanti sa apara neincredere. Imi voi pune si eu oamenii mei, sa fie egalitate de tratament", a spus Boagiu.

Un alt lider al PNL Sector 2, Adrian Neacsu, a cerut sa se supuna aceste propuneri la vot. "Cu ocazia aceasta terminam si cu cvorumul, ca sunt zvonuri ca sunt in sala ba 200, ba 300 de oameni", a spus el.

Anca Boagiu a revenit, si a afirmat ca doreste sa faca o marturisire. "Ne-am intalnit in aceasta seara intr-o sedinta consultativa. Cine este cel cu care suntem in competitie? PNL cu PNL, sau PNL cu PSD? Daca suntem in competitie cu PSD, nu vreti sa incetam cu toate aceste atitudini. Nu vreti ca 1 cu 1 sa faca 2?", a spus senatorul PNL, adaugand ca s-a abtinut, de la alegerile locale, sa comenteze zvonuri si acuzatii care au aparut in spatiul public.

Boagiu a adaugat: "Mai e cineva in sala care imprastie niste plicuri. Il rog sa se opreasca. Democratia are cu toate alte valori".

Propunerea de suplimentare a numarului de persoane din comisia de numarare a voturilor a fost respinsa cu 230 de voturi impotriva, si 57 de voturi pentru.

Adrian Neacsu a spus ca el contesta numarul de membri din sala.

Adriana Saftoiu i-a raspuns ca cvorumul are loc in baza listelor de la intrarea in sala.

"Spectacolul pe care il oferim este despre noi, despre PNL. Daca cumva va imaginati ca acest spectacol se intoarce imptoriva unui singur om, va inselati. Punem vina pe altii ca aceasta fuziune nu a avut loc. Ce rai sunt oamenii. Dati-mi voie! Asa cum ne comportam, azi, aici arata ca nu a avut loc aceasta fuziune. Ati folosit toate bresele posibile, pentru a ajunge la acest spectacol dizgratios", a spus Adriana Saftoiu.

Ea a adaugat: "Ce facem noi aici este rusinos". Discursul Adrianei Saftoiu a fost primit cu aplauze de sala.

Dupa o pauza de verificare a listelor, Adriana Saftoiu a spus ca in sala sunt 480 de persoane. Romeo Pop a contrazis-o, precizand ca el a numarat in sala doar 300 de oameni.

Comisia de numarare a fost votata cu doar 3 voturi impotriva, astfel ca sedinta a continuat.

Cum s-au prezentat cei doi candidati

Prima care si-a prezentat raportul de activitate a fost Anca Boagiu, care a luat cuvantul in timp ce de la prezidiu se lamurea problema cvorumului, pentru a-si prezenta raportul de activitate.

"Eu va iubesc pe toti din sala, chiar daca unii nu ma iubiti", a spus Boagiu, precizand ca si-a sacrificat tineretea pentru a face politica si s-a comportat uneori ca un barbat.

"Astazi, tensiunile domina in loc sa facem politica", a mai afirmat Anca Boagiu, precizand ca aceasta filiala este cea mai buna organizatie din Bucuresti.

"Din nefericire, nu as putea spune ca dupa fuziune, 1 si cu 1 au dat doi, pentru ca eram obisnuiti cu locul 1. La sectorul 2, unind fortele celor doua partide, ar fi trebuit sa fie pe primul loc", a spus ea.

Boagiu a respins criticile ca nu si-a facut treaba la alegerile locale. "Suntem primul contributor la scorul consolidat pe Bucuresti", a spus ea.

"Eu am fost motorul, care am spus ca partidul trebuie sa creasca", a mai declarat Anca Boagiu.

"Oare le spunem noi oamenilor ce trebuie, vorbim limba cetatenilor, a votantilor? Eu cred ca nu, de aceea am vut rezultatul pe care l-am avut. (..) Sunt in continuare agende personale", a mai declarat Boagiu, precizand ca "s-a ajuns ca in legenda mesterului Manole, ziua construim, si noaptea demolam".

Romeo Pop si-a prezentat si el programul de candidat precizand ca este membru fondator al PD.

"Vreau sa va pun o intrebare. Nu vi se pare ciudat ca azi, eu, cel mai vechi pedelist, sunt sustinut de PNL si Forta Civica? Sigur, sunt sustinut si de o parte a PDL, dar la aceasta ora, acesti oameni sunt foarte supravegheati in sala", a spus Pop, care a criticat "proasta organizare a sedintei de alegeri".

El a spus ca a fost umilit pentru ca si-a permis sa candideze pentru sefia PNL Sector 2.

"Am decis sa candidez pentru unirea organizatiei. Noi clamam ca toti suntem membri PNL, dar stiti cum ne comportam? Aproape rasist. Cand intra cineva in sediu care nu a fost la fostul PDL, se face liniste in sediu", a declarat Pop, adaugand ca multi dintre oameni au plecat deja din sala.

"Stiti ca toata baza de date, la ora asta este scoasa din sediul partidului si dusa intr-un hangar, ca, in caz ca noi pierdem, plecam cu toata baza de date?", a mai spus Pop, precizand ca stie ca "adunarea se filmeaza pentru a avea dovezi in justitie".

"Ce se intampla in sediul din Mosilor? Avem egalitate? Candidam pentru a dechide sediul, pentru a avea acces in biroul presedintelui", a mai afirmat Pop, acuzand si lipsa unei analize a scorului inregistrat de organizatie la alegeri.

"In sala sunt 309 oameni, la acest moment. Daca mai vorbesc mai pleaca. Rugamintea mea, daca puteti si nu sunteti supravegheati de oamenii doamnei Boagiu, sa ne retragem din sala" a declarat in final Romeo Pop, adaugand ca nu isi retrage candidatura.

Fostul copresedinte al filialei, Adrian Neacsu a tinut sa vorbeasca si el de la tribuna, in momentul in care s-a anuntat demararea procedurii de vot.

"Intentionam sa candidez pentru prim-vicepresedinte, alaturi de colegii din PNL, Forta Civica si PDL. Avand in vedere ca la accesul din sala am constatat semnaturi si persoanele nu existau, si ca pe convocator figureaza 480 si nu suntem nici 300 in sala, ma retrag din aceasta adunare si intentionez sa o contest", a anuntat Neacsu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alegeri scandal Boagiu PNL , #PNL