Ziare.com

Saftoiu a demisionat din Parlament: Refuz sa ma amagesc si sa-i mint pe oameni

de Diana Robu
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 18:59

   

Saftoiu a demisionat din Parlament: Refuz sa ma amagesc si sa-i mint pe oameni
Deputatul Adriana Saftoiu a anuntat oficial, miercuri, in sedinta de plen de la Palatul Parlamentului, ca isi depune demisia, justificand ca "renunt la mandat refuzand sa ma amagesc si sa ii pacalesc pe oameni".

"Mi-am depus demisia cu multa amaraciune. Nu mi-a cerut-o partidul si nu pot sa-mi retrag demisia invocand disciplina de partid", a declarat, de la tribuna, Saftoiu.

"Parlamentul este institutia cu cea mai scazuta incredere printre oameni, in sondaje ne bucuram de incredere de-o singura cifra. Repezentam aici mai mult vointa conducerii partidelor decat interesele cetatenilor. S-au mai compromis doi termeni": 'nou' si 'tanar' in politica", a explicat aceasta.

Adriana Saftoiu a demisionat din Parlament

Saftoiu a subliniat ca decizia sa este un act individual de vointa si nu o cerinta a partidului.

"Sunt parlamentarul care nu a trisat cu penibila condica de prezenta, care nu si-a dat cartela altor colegi sau alte giumbuslucuri. Am reusit, de multe ori, sa nu ne ridicam la a fi elita clasei politice. Am incercat sa sustin orice propunere buna, indiferent cine a initiat-o. Au venit propuneri din partea PDL-ului, unele bune, altele cumplit de rele, dar nu mi-a pasat culoarea politica", a declarat Adriana Saftoiu.

Aceasta a precizat ca se considera "unul din parlamentarii care nu a trisat cu acea penibila condica de prezenta".

"Sa spun ca doar unii sunt responsabili, Puterea sau Opozitia, ar insemna sa simplific lucrurile politicianist. Primii responsabili suntem cei aflati la primul mandat si suntem in procent de peste 80%. Decat un parlamentar degeaba, mai bine un membru de partid cu un loc de munca onest", a incheiat Adriana Saftoiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1723 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce poti sa mai zici?

Bravo doamna!

 

Nici nu stiu cum sa comentez acest gest...

Pana azi nu si-a dat seama ca a mintit? In fine, ar trebui sa particularizam putin. Ea stia ca USL va intra in greva parlamentara, deci nu a socotit ca-i o pierdere prea mare prezenta in plen.
O a doua ipoteza ar fi ca gestul d-nei Saftoiu este unul pe cont propriu, fapt dedus din declaratiile recente ale lui Antonescu ca PNL nu este interesat de gestul d-nei Saftoiu; deci nu e autorul moral al acestei demisii. Renegata de partid, sau nestand prea bine nici pe linie de partid, d-na in cauza si-a dat demisia de onoare.
Aici voiam sa semnalez un fenomen: in fiecare partid exista cativa care daca nu au avantaje mai proeminente (si economice, si de imagine) devin resentimentari la adresa conducerii partidului.
Oare isi deconspira d-na Saftoiu prin aceasta demisie bunele intentii ale politicianului de bun simt?
... ma intreb oare d-na Saftoiu care e intelectuala nu si-a dat seama oare ca in politica avantajul subsidiar de grup primeaza in fata politicii oficiale la vedere... cum de-a trait pana azi cu iluzia ca politicianul poate face ceva? Ca sa faca ceva, politicianul trebuie sa fie puternic si nesubminat de alti politicieni, altminteri lupta politica intre partide devine contraproductiva la adresa cetateanului, asa cum e la noi de 20 de ani.
Cred ca demisia d-nei Saftoiu are mai degraba un resort emotional personal, decat demnitatea francheta a pocaitului politic.
O fi d-na Saftoiu sensibila la feedback-ul cetateanului, dar si cetateanul este sensibil la populism.

Saftoiu a demisionat din Parlament: Refuz sa ma amagesc....

.... si sa-i mint pe oameni.
Spuneti-i asta si lui Crin,si lui Ludovic,si lui....la tot PNL-ul.

 

Drum bun

Si-a facut plinul. Vrea sa candideze ca o "imaculata" pentru noul mandat.

 

Acuma, adevarul e ca USL e condusa de trei eunuci:

nici acum nu reusesc sa intzeleg cum s-a transformat greva parlamentara in protest parlamentar de dragul lui Ghishe, Zgonea si Corlatzeanu-cu-Rocada-Mica.
Acum pdl'ul poate sa ignore bine-mersi "zvacul" usl'ist:
protestul lui Ghise este delegitimat.

 

Felicitari Doamna Saftoiu,

Concordanta dintre vorba si fapta defineste in general cinstea si corectitudinea inuividului.Vedem deci ca si in Romania sint oameni cu coloana vertebtala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor