Adriana Saftoiu: Avem legi care permit ca oricine sa abuzeze de functie

Luni, 14 Iunie 2010, ora 21:05
1615 citiri
Adriana Saftoiu: Avem legi care permit ca oricine sa abuzeze de functie
Foto: QMagazine

Adriana Saftoiu, deputat PNL, a declarat luni ca Romania are legi care permit ca oricine sa abuzeze de functia pe care o detine.

Astfel s-ar explica, potrivit deputatului PNL, scandalul de luni din Parlament, cand PD-L a decis prelungirea sedintei din Camera Deputatilor, in speranta ca va reusi sa obtina si un vot privind numirea unui judecator la Curtea Constitutionala.

"Asistam la disolutia institutiilor statului. A fost un abuz incredibil al puterii. (...) Parlamentul a avut un program votat de la 16.00 la 18.00, iar pe ordinea de zi exista doar legea privind pensiile. Tot acest circ a pornit de la faptul ca PD-L a dorit prelungirea sedintei, pentru a se da votul privind numirea judecatorui la CCR", a spus Adriana Saftoiu, la Realitatea TV.

Deputatul PNL a adaugat ca Opozitia nu a avut nicio metoda prin care sa se opuna conducerii Camerei Deputatilor, in conditiile in care nu s-au respectat regulamentele.

"Romania are legi in asa fel incat oricine sa poata sa abuzeze de functia pe care o detine. (...) Singura modalitate in care ne-am putut opune a fost blocarea microfonului. Nu ai legi ca sa opresti un astfel de abuz de putere, ce pot sa spun, ar trebui ca inainte sa facem legi sa ne oprim si sa refacem legile care permit abuzul de putere", a declarat Adriana Saftoiu.

Si deputatii PNL si PSD au facut scandal, pe tema votului pentru CCR

Deputatul PNL a adaugat si ca foarte multi parlamentari sunt dependenti de functiile pe care le detin, dependenti de partidele care ii sustin, dupa trei sau patru mandate, motiv pentru care sunt dispusi sa faca orice pentru a-si pastra postul.

"Sunt oameni care sunt in acest parlament de trei-patru mandate intrebarea

este cum au ajuns aici? Mai ales vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, de la care ma asteptam la ceva mai mult, se preteaza la astfel de lucruri, ma asteptam sa aiba mai multa demnitate", a declarat Adriana Saftoiu.

Deputatii PD-L vor cere reluarea votului pentru judecatorul CCR

Reforma statului, a conchis Adrian Saftoiu, trebuie sa porneasca de la societatea civila, care in Romania este dezintegrata sau a devenit parte a politicului.

Deputatii PSD si PNL s-au ridicat de pe scaune, in timpul sedintei de plen de luni, protestand fata de decizia vicepresedintelui Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, de a prelungi programul pana la 21.00, pentru ca votul pentru jucatorul de la CCR sa poata fi dat luni.

Opozitia a amenintat ca, in cazul in care motiunea de cenzura de marti nu va trece in Parlament, va ataca legile austeritatii la Curtea Constitutionala.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Adriana Saftoiu, #Saftoiu legi abuz, #Saftoiu abuz functie , #stiri Adriana Saftoiu