Saftoiu: Si inregistrarea din Comisie e facuta cu o metoda din anii '50

Luni, 17 August 2009, ora 20:40
3749 citiri
Saftoiu: Si inregistrarea din Comisie e facuta cu o metoda din anii '50

Dupa ce ministrul Turismului, Elena Udrea, a acuzat Comisia de ancheta ca incearca sa o lichideze cu mijloace specifice Securitatii, Adriana Saftoiu, membru in Comisie, subliniaza ca si inregistrarea facuta publica a fost realizata printr-o metoda folosita in anii '50.

"Interesant este ca PD-L vorbeste de momentele anilor '50 referitor la modul in care noi analizam situatia si nu gaseste ca e o metoda din anii '50 ceva mai rafinata ca in institutia Parlamentului, la un moment dat, intr-o sedinta care nu mai era oficiala, cineva sa faca o inregistrare. Iar acel cineva nu a facut-o decat cu tehnica aflata in acel moment in acea sala", a declarat Adriana Saftoiu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Tot ceea ce analizam noi pleaca de la suspiciuni, de la foarte putinele documente si de la foarte putinii functionari ai Ministerului care au venit. [...] Doamna Udrea spune ca nu mai trimite documente. Doamna Udrea ar fi trebuit sa le trimita demult", a adaugat Adriana Saftoiu.

Membra Comisiei a mai spus ca punctul de vedere oficial va veni odata cu finalul anchetei, in raport, iar cum se discuta si ce se discuta este normal, pentru ca de aceea ar exista Comisia, pentru a se ridica intrebari.

In ceea ce priveste amenintarea Elenei Udrea cu plangeri penale, Adriana Saftoiu nu se sperie si a anuntat ca nu se va retrage din Comisie.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a acuzat luni "Comisia Vanghelie" ca incearca lichidarea unui ministru prin mijloace specifice Securitatii: amenintari, santaj, ascultarea telefoanelor, dezinformare, manipulare si minciuni.

La sfarsitul sedintei din 13 august a Comisiei Udrea, Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Aura Vasile, precum si altii, au pus la cale coordonatele viitoarelor audieri din comisie.

Insa, fara sa stie, ei au fost inregistrati cu telefonul mobil, probabil de unul dintre colegii lor, cu toate ca se votase ca microfoanele "oficiale" sa fie oprite, iar discutia a intrat si in posesia Ziare.com.

Ei au discutat despre cum sa faca sa o "execute" politic pe Elena Udrea si se pare ca atacul comisiei de ancheta va fi directionat pe trei programe derulate de Ministerul Turismului, respectiv "The Land of Choice", "Turist in Romania" si "Lumina la malul marii".

Potrivit discutiilor din spatele usilor inchise, primul si ultimul program sunt cele care urmeaza sa fie principalele capete de acuzare, "intrucat aici exista cele mai multe probe".

Totusi, inregistrarea neautorizata a discutiilor din Comisia Udrea nu va face obiectul unei anchete interne, a decis Secretariatul general al Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adriana Saftoiu Securitate, #metode inregistrare comisie, #Comisie ancheta Udrea , #stiri Adriana Saftoiu