Adriana Saftoiu: In politica nu exista barbatie, demnitate si onoare

Vineri, 22 August 2008, ora 11:25
3627 citiri
Adriana Saftoiu: In politica nu exista barbatie, demnitate si onoare
Foto Romania Libera

Adriana Saftoiu, care candideaza din partea PNL la alegerile din noiembrie, a marturisit intr-un interviu publicat vineri ca nu a avut mai multe divergente cu Elena Udrea decat cu alti colegi de la Cotroceni si ca nu a intrat in PNL pentru a vinde "secretele presedintelui".

Intr-un interviu aparut in editia electronica de vineri a cotidianului Adevarul, Adriana Saftoiu vorbeste despre cum reusea sa il convinga pe Traian Basescu, atunci cand nu avea dreptate, sa ii accepte punctul de vedere:

"Cel putin pana la un anumit moment era un lucru care chiar imi facea placere - sa intru in contradictie cu el, pentru ca cerea anumite argumente si, la randul sau, nu ceda usor. Dar in momentul in care era convins ca varianta ta e buna, nu aveai probleme. Acum nu mai stiu cum e. Era un partener de dialog foarte bun".

Fostul consilier prezidential neaga ca a avut conflicte cu Elena Udrea de natura sa o faca sa demisioneze:

"Cu Elena Udrea nu am avut mai multe discutii si divergente decat cu alti colegi. Asta nu inseamna ca nu au fost momente in care cu Renate Weber si cu domnul Plesu am avut pareri diferite. Dar ce e senzational intr-un conflict Saftoiu-Plesu? Nimic, dar cand spui "cu Udrea", e minunat".

Adriana Saftoiu mai spune ca nu i s-a reprosat "tradarea", dar a subliniat: "Asta nu inseamna ca unii nu pot gandi lucrul asta. Nu pot sa spun ca mi-au spus direct, in fata".

Misterioasa si fidela fostului sef, Adriana Saftoiu declara ferm: "Stiu exact de ce am plecat. Si eu, si presedintele stim aceleasi lucruri".

"Pe de-o parte, ii datorez foarte mult presedintelui, dar nu pot sa spun ca nu am avut si sentimentul de dezamagire sau de amagire...Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca singurul lucru pe care as fi vrut sa nu-l vad, sa nu-l stiu - si cu cat stii mai putin cu atat e mai bine! - este cum te invaluie sistemul, cum devii captivul lui. Sa crezi ca tu-l controlezi, cand el te controleaza pe tine", a mai spus Adriana Saftoiu.

Ea a declarat ca de cand si-a dat demisia de la Cotroceni nici nu a mai fost cautata de presedintele Traian Basescu si nici nu au mai vorbit, demisia ei avand loc in urma cu un an si jumatate.

Intr-un mod indirect, Adriana Saftoiu ii ia apararea lui Adrian Nastase, deputatul PSD chemat la DNA de trei ani, hartuit politic cu dosare si pus sub sabia lui Damocles in Camera Deputatilor, a carui expunere publica in calitate de "corupt de serviciu" i se pare Adrianei Saftoiu o telenovela:

"Cazul Zambaccian, de pilda, e poveste. In momentul in care va avea un sfarsit, va trebui sa cream alta poveste, asa ca o prelungim pe asta in foiletoane precum "Tanar si nelinistit".

Adriana Saftoiu a mai povestit, in interviul din Adevarul, cum si-a dat seama ca nu trebuie sa se lege "niciodata de functii", vazand cum a fost parasit de aliati fostul premier Radu Vasile, pentru ca "in politica nu exista barbatie, demnitate si onoare":

"Imi amintesc ziua in care curgeau demisiile guvernului Radu Vasile pe fax, cum nu erau de gasit la acel moment marii lideri de partid ai PNL, PD si UDMR. Doar Ion Diaconescu era prezent la Guvern. Imi dadeam seama ca inevitabilul se va intampla, ca in politica nu exista barbatie, demnitate si onoare.

In timp ce Radu Vasile statea la biroul lui de prim-ministru, ii luau ghivecele de flori din incapere. Si nu erau nici portarii, nici femeile de serviciu cei care faceau asta. Erau membri ai guvernului, care au ramas in guvern. Ii goleau biroul! Probabil de aceea nu m-am legat niciodata de functii."

Despre cum vor decurge lucrurile dupa alegerile din noiembrie si despre posibile aliante, vechi sau noi, Adriana Saftoiu comenteaza:

"Daca vrei sa fii la putere numai ca sa-i faci in ciuda lui Traian Basescu, e nasol. Daca vrei sa pui un candidat numai ca sa-l bati pe Traian Basescu, dar nu stii ca acel candidat poate sa faca efectiv ceva pentru Romania, iarasi e rau de tot pentru noi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Adriana Saftoiu, #Traian Basescu, #PNL, #alegeri, #Elena Udrea , #Traian Basescu