Ziare.com

Adriana Saftoiu - cand iluziile mor (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 26 Mai 2015, ora 18:15

   

Adriana Saftoiu - cand iluziile mor (Opinii)
Daca trecem peste ceea ce presa a aruncat in fata, cartea Adrianei Saftoiu, "Cronica de Cotroceni", nu este o colectie de picanterii. Si spun acest lucru dupa ce am citit-o.

Aspectele legate de statutul in Palat si tinutele Elenei Udrea sunt nu numai nesemnificative cantitativ in ansamblul scrierii, ci si, cred, destul de putin spre deloc surprinzatoare in raport cu imaginarul public pe aceasta tema.

Cred ca, din acest punct de vedere, am fi avut o stire de breaking news daca aflam ca Elena Udrea venea la Cotroceni in tinuta office stricta, la fel de rar ca oricare alt om politic din Romania, numai cat era lumina afara si, eventual, facand anticamera. Sincer, punea cineva la indoiala uriasa putere a Elenei Udrea si statutul ei cu totul exceptional in Palatul Cotroceni de-a lungul mandatului lui Traian Basescu? Chiar dna Udrea se autodefinea ca "sursa alternativa de informatii" a presedintelui.

Ceea ce insa am cautat eu in cartea Adrianei Saftoiu a fost intelegerea mecanismului acestei puteri, sursa ei, dincolo de explicatiile clasice vehiculatre in ultimii ani. Si cred ca ea poate fi gasita intr-un pasaj pe care l-am ales dintr-un bun inceput, un pasaj referitor la episodul "biletelul roz":

"Traian Basescu incearca o gluma: 'Mai bine imi dai mie copia de la bilet ca tu nu te abtii si o dai la presa'. Elena nu sesizeaza tonul bine intentionat cu care presedintele incearca sa destinda nervii fostei consiliere si ii raspunde sec: 'Puteti sa o luati, dar daca voi credeti ca eu nu mi-am facut vreo 15 copii...'. De ce 15, imi spun, desi replica ei ma ameteste si imi dau seama ca nu ar fi trebuit sa fiu acolo, la acest neasteptat schimb de replici care arata raportul de forte dintre cei doi".

Cate asemenea copii o mai fi avut Elena Udrea, dupa cate dintre documentele care i-au ajuns in mana in perioada cat a fost seful cancelariei prezidentiale? Si cum le-o fi folosit de-a lungul timpului? Acest pasaj, pe care spre deosebire de altele nu l-a contestat nimeni, imi sugereaza ceea ca banuiam demult. Ca puterea imensa a Elenei Udrea nu s-a bazat doar pe pasiunea presedintelui pentru ea (pasiune in sensul cel mai larg, nu intr-o acceptiune neaparat erotica).

Ma tem ca aceasta pasiune a pus-o in situatia de a ajunge in pozitia de a face copii si apoi de a le folosi. Oare si impotriva lui Traian Basescu, daca a fost/ar fi fost nevoie pentru a-l convinge sa faca diverse lucruri? De exemplu sa rupa PDL sau sa atace la baioneta Justitia? Nu mi se pare o explicatie deloc improbabila din perspectiva episodului redat de Adriana Satoiu si tocmai de aceea el mi se pare extrem de important.

Dar cartea Adrianei Saftoiu nu se reduce la Elena Udrea. Citind-o veti fi surprinsi sa vedeti ca prezenta domniei sale in "Cronica de Cotroceni" nu este covarsitoare. Nu cred ca este nici macar o carte cu adevarat despre Traian Basescu, desi fostul presedinte e personajul principal.

Eu percep cartea Adrianei Saftoiu ca pe un cutit care sfasie o cortina subtire, cvasi-transparenta, prin care ne place sa ne privim, pasional, liderii. Dupa ce ani de zile am vazut prin aceasta cortina umbre, miscari, contururi, dupa ce ni s-a parut ca deslusim intelesuri din ele, iata ca aceasta cortina se rupe si vedem clar ce a fost in spatele ei.

Cat se potriveste cu ceea ce am crezut noi ca vedem? Cat din sistemul de functionare a puterii este asa cum ni-l imaginam? Cate dintre umbre isi pastreaza conturul pe care il percepeam? Era acolo intr-adevar un vultur sau erau doar degetele care cu maiestrie reproduceau umbra unui vultur?

Desi putin mediatizata, mi se pare emblematica povestea din carte despre relatia dintre Traian Basescu si societata civila, aceea care, potrivit lui Andrei Plesu, i-ar fi adus in 2004 plusul de 1% peste Adrian Nastase, deci victoria.

Pentru cojocul de spirit critic al acestui segment fostul presedinte a gasit acul perfect - condamnarea comunismului, in care se pare ca nu a crezut 100% pana in ultima clipa.

Dupa ce in tot anul 2005 relatia cu societatea civila a fost, potrivit Adrianei Saftoiu, inghetata, acest gest solemn i-a adus-o la picioare: "Din acel moment, a fost imposibil sa mai fac o remarca critica la adresa lui Traian Basescu cu intelectualitata de fata. (...) El recunostea mai usor cand gresea decat intelectualii care erau mereu dispusi sa nuanteze, sa justifice, sa gaseasca elemente care sa justifice validitatea actiunilor prezidentiale".

De ce? Pentru ca suntem cu mult prea emotionali, indiferent de nivelul nostru intelectual, pentru ca judecam mai mult cu inima decat cu mintea oricat de cizelata este ea, pentru ca auzim si vedem in primul rand ceea ce vrem, pentru ca avem nevoie sa ne hranim asteptarile si pentru a potoli aceasta foame suntem dispusi la autoamagire. Iar cine stie sa foloseasca acest resort ne incaleca.

Dincolo de anecdotica ei, dincolo de picanterii, cum spuneam cel mai putin suprinzatoare, "Cronica la Cotroceni" este si un crud exercitiu de demitizare. In cazul de fata a lui Traian Basescu. Dar intrebarea pe care cred ca ar trebui sa ne-o punem este daca este doar cazul fostului presedinte?

Eu raspund, cu siguranta nu. Ar trebui, cred, sa meditam la acest semnal de alarma si sa citim aceasta carte si ca pe un exercitiu de autoanaliza si, poate, ca pe un prim vaccin impotriva autoiluzionarii.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7580 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Puterea lui Udrea,asupra lui Băsescu?

Cu ce bilețel,l-a făcut pe Băsescu să-l impiedice pe C.Diaconescu să candideze?
Cu ce bilețel l-a făcut pe Diaconeascu,să tacă,aproape
să dispară?
Cu ce bilețel il face pe Băsescu să susțină morțiș
că Udrea e ..."Cățeluș cu părul creț/fură rața din coteț/
și se jură că nu fură/A prins-o DNA cu ea in gură!"
P.S.A se reține,că pentru a fura rața,a ajutat-o și Cocoș!

 

Cortina subtire, cvasi-transparenta...

Da doamna Ene, "cutitul" doamnei Saftoiu sfasie cortina subtire, cvasi-transparenta. Bine ca sunteti OK cu zidul gros ce-nlocuia cortina cvasi-transparenta de pe vremea d-lui Iliescu. Dl. Basescu, o fi avut si el limitele lui, insa parca ceva, ceva s-a miscat, putem cat de cat sa mai distningem sau sa intuim miscarile din spatele cortinei. In rest, cum am putea crede ceea ce spune d-na Saftoiu, daca nu avem o a doua sursa sa confirme cele spuse, chiar credeti ca toti suntem pr'osti in tara asta? Si-nca ceva, una din manevrele perfide ale sovieticilor si securitatii a fost de a amesteca jumatati de avaruri cu minciuni grosolane. Lasa-ti-l pe dl. Basescu, eu va sugerez sa va concentrati la tacerea d-lui Johannis, dava va e permis...

 

Nadina Forga 5 si ultima

Romania lui Cristoiu

După apariția cărții, am fost curios să văd ce scriu deontologii și deontoloagele.
Memoriile de menajeră ale Adrianei Săftoiu ar fi trebuit să-i scirbească pe Dan Tapalagă, pe Ioana Ene Dogioiu, pe Sorina Matei.
Dacă ar fi să-i credem pe cei trei, orice preocupare a presei pentru acuplare, giugiuleală, ba chiar și pentru amușinări bărbat-femeie ii scirbește, ei rezolvindu-și altfel decit motanul și mița problemele hormonale.
Nu m-a surprins că cei trei au salutat opera Adrianei Săftoiu.
Ca de obicei, și-a spus cuvintul Ordinul pe unitate.
M-a surprins insă poziția lui Robert Turcescu.
Robert Turcescu mi-a explicat că, punind deoparte paginile despre Traian Băsescu – Giugiulitorul, cartea Adrianei Săftoiu e un document istoric.
Cum adică?
Cineva taie gitul cuiva cu un brici.
Și noi zicem, da, l-a omorit, dar ce frumusețe de tăietură!

 

Nadina Forga 4

Romania lui Cristoiu
Contribuția menajerei Adriana Săftoiu la asasinarea politico- mediatică a lui Traian Băsescu
Autor: Ion Cristoiu
Din intreaga carte sunt mediatizate pină la demență doar rindurile in care ditamai președintele ii trimite acasă pe cei de la Cotroceni, ca să rămină cu femeia visurilor sale.
Trubadurii și trubadurițele Adrianei Săftoiu fac masaj broșurii susținind că:
1. E o contribuție valoroasă la descoperirea Lumii de la cel mai inalt nivel al Puterii.
2. E rodul unei limbi ascuțite.
Pentru a fi contribuție valoroasă, sau măcar contribuție de luat in seamă de analist sau de istoric, cartea ar fi trebuit să dea seamă de o personalitate care ințelege ce se intimplă in jurul ei cu adevărat din punct de vedere istoric. Adriana Săftoiu n-a ințeles din ceea ce se intimpla in jurul ei decit că se deschideau și se inchideau prohaburi, se ridicau și se coborau fuste, se auzeau gemete de dincolo de ușă și se simțea miros de acuplare.
Dacă ar fi fost rodul unei limbi ascuțite, ca in cazul Memoriilor lui Constantin Argetoianu, cartea Adrianei Săftoiu ar fi făcut și dezvăluiri, fie ele de tabloid, și despre Vasile Blaga, și despre Adrian Videanu. Personajul negativ, chiaburul cărții, e Traian Băsescu. Ceilalți sunt frumusețea morală și mai ales virilă intruchipată. Limba Adrianei Săftoiu funcționează in ambele cazuri. Numai că in timp ce in cazul lui Traian Băsescu limba e ascuțită, in celelalte cazuri, limba e lată.
Parchetul General lucrează de zor la dărimarea soclului lui Traian Băsescu de făuritor al justiției independente.
Cartea Adrianei Săftoiu și-a propus să dărime Mitul Traian Băsescu - omul de stat.
De aceea a și fost intocmită in grabă și publicată acum, cind e in toi campania pentru asasinarea politico-mediatică a lui Traian Băsescu.
Traian Băsescu nu e acuzat de Adriana Săftoiu că avea o legătură nelegitimă.
Traian Băsescu e acuzat de fosta consilieră că in loc să conducă țara din Biroul prezidențial se giugiulea cu Elena Udrea.
Parchetul General are misiunea de a alimenta propaganda USL-istă cu teza Coruptul Traian Băsescu a controlat Justiția.
Adriana Săftoiu are misiunea de a lansa teza, nouă, Traian Băsescu nu s-a ocupat de țară, ci de Elena Udrea.
Tot pentru propaganda USL-istă.

 

Nadina Forga 3

Romania lui Cristoiu
Contribuția menajerei Adriana Săftoiu la asasinarea politico- mediatică a lui Traian Băsescu
Autor: Ion Cristoiu
De observat că in cazul lui Traian Băsescu n-avem de a face cu dosare reluate, pentru că in cei zece ani au stat sub semnul imunității prezidențiale, ci de dosare redeschise care au primit NUP la vremea respectivă. Să ne reamintim că in cazul dosarului Elena Udrea, Codruța Kovesi a ținut să repete in public că e vorba de redeschiderea unui dosar inchis pe vremea lui Traian Băsescu.
Traian Băsescu și-a făcut din promovarea unei Justiții indepedente principala realizare, o realizare istorică a mandatului său.
Cu asta a zis Traian Băsescu că va intra in Istorie.
Ce vor să ne demonstreze autoritățile noului Regim prin redeschiderea dosarelor lui Traian Băsescu inchise cu NUP in ultimii zece ani, prin anchetarea membrilor familiei de abia acum, cind nu mai e președinte?
Că in cei zece ani, Justiția a fost la cheremul lui Traian Băsescu.
Dovada?
Parchetul General, aflat in subordinea lui Victor Ponta, lasă să se ințeleagă că multe dosare au fost inchise de Justițe in chip incorect, pentru că Traian Băsescu a făcut presiuni să se inchidă.
Ce vrea să dovedească redeschiderea Dosarului Gala Bute?
Că Traian Băsescu a intervenit in Justițe nu numai pentru el, dar și pentru Elena Udrea.
Toate aceste lucruri sunt susținute de dimineață pină seara de Antena 3, de Romania tv, posturile de propagandă ale lui Victor Ponta.
Numai că una e să spună asta niște televiziuni, și alta e să spună chiar Parchetul General sau, mai precis, Procurorii atit de cintați de ofițerii acoperiți din presă.
Cu acest adevăr Robert Turcescu a fost de acord.
I-am zis insă că volumul Adrianei Săftoiu se inscrie perfect in această campanie incredibilă de asasinare politico-mediatică a lui Traian Băsescu prin rescrierea președinției sale de zece ani.
Dincolo de aspectul mizer moral al intreprinderii asumate de vicepreședinta PNL, Adriana Săftoiu și soțiorul ar fi rămas niște castraveți prost murați dacă Traian Băsescu nu-i proțăpea in funcții mult peste personalitățile lor, adversitatea mea față de gestul fostei consiliere și pretendentă la grațiile bărbatului Traian Băsescu iși are cauza și in suspiciunea că broșura n-a apărut intimplător acum, cind ea putea să apară de mii de ori din 2007 pină acum.
Amestec de real cu imaginar hormonal, cartea iși propune să-l prezinte pe Traian Băsescu intr-una dintre cele mai proaste lumini in care poate fi prezentat un fost președinte:
Ca folosind timpul și Biroul prezidențial pentru a se giugiuli cu o persoană de sex opus.
Propaganda USL-istă – Romania tv, Antena 3, Realitatea tv – a prins imediat șpilul.

 

Nadina Forga 2

Romania lui Cristoiu
Ciudățenia vine și din faptul că, in emisiune, Robert Turcescu, și nu altcineva, s-a declarat indignat de redeschiderea de către Parchetul General a Dosarului "Țigancă impuțită" din 2007. Pe drept cuvint, el a văzut in redeschiderea Dosarului un nou moment dintr-o Campanie de proporții incredibile duse de Sistem impotriva unui fost președinte al Romaniei.
O campanie premieră in Romania postdecembristă, pentru că nici asupra lui Ion Iliescu, nici asupra lui Emil Constantinescu nu s-au năpustit, după plecarea de la Cotroceni, Instituțiile de forță ale Romaniei: Binomul SRI-DNA, Parchetul General.
Intr-adevăr, redeschiderea Dosarului din 2007, sub acuzația de furt, furt calificat și insultă, apare pină și-n ochii unui ageamiu intr-ale Dreptului un exemplu strălucit de poliție politică făcută de Parchetul General condus de Tiberiu Nițu, sluga lui Victor Ponta.
In 2007, cind s-a produs incidentul cu jurnalista de la Antena 3, eram la Antena 3, pe baricadele anti-Băsescu. Deși il urmăream pe fostul președinte cu o pușcă cu lunetă mediatică, n-am ajuns cu absurditatea pină acolo incit să acuz drept furt calificat gestul lui Traian Băsescu de a-i lua telefonul unei jurnaliste care avea misiunea să-l hărțuiască. I-am zis atunci bădărănie, mitocănie, jignire a presei, comportament incalificabil prin raportare la funcția de președinte, dar in nici un caz furt calificat.
In primul mandat, Ion Iliescu a fost la Constanța eroul Scandalului Măi animalule!, zicindu-i așa unui ziarist agasant, după ce l-a apucat de git. După 1996, cind Ion Iliescu a intrat in Opoziție, nimeni nu s-a gindit să-i deschidă Dosar penal pentru tentativă de omor (putea să-l stringă de git!) și insultă.
Așa cum i-am spus lui Robert Turcescu in emisiunea de luni, redeschiderea unui nou Dosar se inscrie intr-o campanie de amploare avind două țeluri:
1. Asasinarea politico-mediatică a lui Traian Băsescu prin rescrierea celor 10 ani de mandat din perspectiva propagandei USL-iste (nu numai PSD-iste!, ci și PNL-iste), potrivit căreia fostul președinte a fost un Dictator care a ordonat arestarea adversarilor săi politici, precum Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu.
2. Pregătirea terenului mediatic pentru arestarea lui Traian Băsescu.
Scenariul, pe care l-am intilnit și in cazul lui Carol al II-lea, al Mareșalului Antonescu, al lui Nicolae Ceaușescu, presupune nu numai asasinarea politică, dar și dacă nu mai ales terfelirea moștenirii lăsate de respectivul.
Judecarea lui Nicolae Ceaușescu n-a fost cea mai grea lovitură dată fostului conducător.
Adevărata lovitură a constituit-o campania propagandistică de scoatere a lui Nicolae Ceaușescu din istorie prin prezentarea regimului său ca fiind mai brutal, mai abuziv decit cel numit Stalinismul romanesc.

 

Nadina Forga 1

Romania lui Cristoiu
Contribuția menajerei Adriana Săftoiu la asasinarea politico- mediatică a lui Traian Băsescu
Autor: Ion Cristoiu

N-a scăpat, cred, nici unui telespectator turmentat controversa, pe cale de a deveni conflict, dintre mine și Robert Turcescu, de luni seara, de la Nașul tv. De cind merg, in fiecare luni, la emisiunea lui Robert Turcescu (pe gratis, evident), se intimplă intiia oară s-avem un punct de vedere diametral opus intr-o chestiune legată de Traian Băsescu.
Lepădarea de Traian Băsescu a tuturor celor care au alcătuit, timp de zece ani, un soi de comando gata să măcelărească pe oricine ar fi cutezat să nu ia poziție de Drepți la ivirea fostului președinte (unii cititori iși mai amintesc, cred, plecarea mea de la B1tv, provocată tocmai de conflictul cu talibanii prezidențiali, pentru c-am indrăznit să mă intreb cu voce tare de ce avea nevoie Traian Băsescu de 300 de hectare de teren agricol) e o realitate.
Una care pe mine cel puțin nu mă surprinde.
Sunt – ca să zic așa – specialist in Căderile atotputernicilor zilei.
Am scris și publicat chiar un lung eseu despre Calvarul străbătut după cădere de Cuza, Ion Antonescu, Nicu Ceaușescu.
Toate Căderile au drept numitor comun părăsirea și imediat atacarea Fostului tocmai de cei care l-au slujit sirguincios cu limba și cu brațul.
Cu cit a fost Fostul mai puternic, cu atit numărul și abjecția trădărilor sunt mai mari, sub semnul adevărului că atotputernicii se inconjoară doar de suflete de slugi.
Slugi ai vrut, slugi ai!
Robert Turcescu rămăsese printre puținii jurnaliști tineri, sprijinitori ai lui Traian Băsescu, care nu se lepădaseră de el, care incercau să-l apere in fața Sistemului care, dacă nu l-a invins cit a fost președinte, sigur il va invinge acum, cind nu mai e.
Cu această credință – că Robert Turcescu se numără printre ultimii apărători ai lui Traian Băsescu – am mers la emisiunea de la Nașul tv convins că mai tinărul confrate va fi critic față de chiloțăreala dată la tipar de fosta consilieră a lui Traian Băsescu, numita Adriana Săftoiu.
Spre surprinderea mea, așa cum s-a văzut din emisiune, Robert Turcescu s-a manifestat ca un admirator al cărții semnate de Adriana Săftoiu.
Că Sorina Matei, Ioana Ene Dogioiu, Dan Tapalagă s-au grăbit să ridice in slăvi o carte respinsă chiar de jurnaliști și politicieni dușmani de-ai lui Traian Băsescu, pe motivul, perfect intemeiat, că Adriana Săftoiu a trecut linia roșie care desparte politica de cocina porcului, mai e de ințeles.
Dar ca Robert Turcescu să-și exprime public entuziasmul față de carte, la așa ceva nu mă așteptam.

 

Ioana Ene :

"De ce? Pentru ca suntem cu mult prea emotionali, indiferent de nivelul nostru intelectual, pentru ca judecam mai mult cu inima decat cu mintea oricat de cizelata este ea, pentru ca auzim si vedem in primul rand ceea ce vrem, pentru ca avem nevoie sa ne hranim asteptarile si pentru a potoli aceasta foame suntem dispusi la autoamagire. Iar cine stie sa foloseasca acest resort ne incaleca.

Dincolo de anecdotica ei, dincolo de picanterii, cum spuneam cel mai putin suprinzatoare, "Cronica la Cotroceni" este si un crud exercitiu de demitizare. In cazul de fata a lui Traian Basescu. Dar intrebarea pe care cred ca ar trebui sa ne-o punem este daca este doar cazul fostului presedinte?

Eu raspund, cu siguranta nu. Ar trebui, cred, sa meditam la acest semnal de alarma si sa citim aceasta carte si ca pe un exercitiu de autoanaliza si, poate, ca pe un prim vaccin impotriva autoiluzionarii."

Oare e adevărat ce ai scris dumneata mai sus ? Sau e doar un joc de scenă , menit să justifice sub aspect emoțional o activitate febrilă și dedicată la mausoleu ? Aș vrea să pot crede mesajul subinteles din randurile de mai sus . Să intrezăresc un oareșce zbucium interior , impănat cu regretele că sufletul dumitale a primat logicii elementare că pocnitul cu talent din călcaie e profund neproductiv și total deplasat cand e vorba de mausoleul pe care l-ați construit voi toți și toate , cu abnegație și devotament . Aș vrea să iți dezvolt prin contribuție proprie o idee a unui anonim (ca și mine) al internetului care spunea scarbit despre Robert Turcescu că un jurnalist ar trebui să fie dulăul de pază al democrației și nu cățeluș de companie , iar aici adaug eu dezvoltarea ideii - un mic chihuahua care schianuă languros cand stăpanul care sufocă democrația ii aruncă o pernuță umplută cu carne și un maidanez nevaccinat care hămăie nebun , cu balele curgand și cu ochii inroșiți de turbare cand ultimii idealiști incearcă să rămană verticali in fața abuzurilor și derapajelor stăpanirii . Cam la asta merită să reflectezi și dumneata , Ioana Ene . Pentru că , așa cum tare frumos a scris Iulian Leca astăzi :"Apoi, fostul presedinte ar fi trebuit sa stie ca, daca povestile istorisite in carte de Adriana Saftoiu sunt atat de rupte de realitate, ele nici nu vor avea putere de convingere si se vor discredita singure. In opinia mea, din fragmentele aparute pana acum in spatiul public, pare mai degraba ca fosta purtatoare de cuvant a lucrat ingrijit si nu a distorsionat realitatea pe care oricine putea s-o intuiasca, DACĂ ERA PUȚIN ATENT (s.m.) la viata politica din ultimii 10 ani." Iar dumneata nu prea ai fost atentă , Ioana Ene . Pentru că emoția ți-a dominat nivelul intelectual ?

Exact ca in reclamă , Ioana Ene : "Doar un pic ... iți pasă și ție măcar un pic?". Măcar in al enșpelea ceas...

 

Dta. esti singurul anti-basist care stie sa scrie, in rest,

colegii intru ura si varsat injurii la adresa lui Basescu si-a basistilor, sunt semianalfabeti, ceea ce nu-i de mirare la psd-istii proletari.
Nu stiu cum se face ca postarile basistilor sunt de calitate ca exprimare si educatie.
Toata stima ptr. T. Bsilic si
OTHERWORDS, intre altii. Sunt basist si tot respectul ptr. fostul presedinte!

Faptul ca stie sa scrie nu e vreo garantie...

...de moralitate sau de obiectivitate!
In orice caz, e un fapt pozitiv care face diferenta de postaci ca acea "albakazapada"! :-))

Este clar ca Udrea a fost infiltrata la Cotroceni de grupuri mafiote

care au facut bani multi pe spinarea lui Basescu! Udrea si-a folosit toate farmecele pentru a-l ingenunchea pe Basescu, batranul lup de mare uns cu toate alifiile!

 

Daca pentru tine e clar, inseamna ca ai toate dovezile...

...iar daca le ai, da fugutza cu ele la Procuratura!
Daca nu le ai, postarile tale se numesc calomnie!

Cineva spunea ca Elena Udrea a fost infiltrata la Cotroceni de

grupuri mafiote iar acum cred ca avea dreptate vazand cum se comporta Udrea cu documentele care puteau fi folosite pentru santaj!

 

'lupul de mare' e doar un pudel in lesa roz .

blondul il tine cu 'botu' pe labe' :)

trista imaginea presedintiei timp de 10 ani !
ciorditori peste tot prin anturajul basului , si basul un biet batran care vine cand blondul striga 'aport' !

"intelectualii care erau mereu dispusi sa nuanteze, sa justifice, sa gaseasca elemente care sa justifice validitatea actiunilor prezidentiale" .. alti sclavi ..dar nici astia nu stiau cine e stapanul adevarat :)

ps. iar o sa vina navala de postaci-50 bani care o sa arunce cu 'emanatii basiste' in toate directiile si oricine zice ceva contra angajatorului lor !

 

Cartea era absolut necesara.

Ca e scrisa de Saftoiu sau de femeia de serviciu nu are nici o importanta.Ar trebui sa fim multumiti ca a aparut si dezvaluie cu subiect si predicat ce se intampla in locul cel mai important al statului roman.Adica in sfarsit spune cineva ca Palatul prezidential romanesc este un tractir,plin de spioni si parasute care se urmaresc unii pe altii,care se parasc sultanului cand e treaz,si care tractir numai de treburile statului nu se ocupa.Ca de fapt Romania a fost si este o nava in deriva,plina de corsari,de parasute,de oligofreni care se dau savanti,etc,reuniti intr-un Babilon modern pe care ii leaga cateva lucruri desfraul si imbogatirea.Daca pe timpul lui Basescu trebuia atarnat felinarul rosu acum cu schimbarea mai trebuie pusa si publicitate-Am primit marfa proaspata.
Eu sper sa apara cat mai multe carti de acest gen ca poate candva devenim si responsabili in alegerea celor care sa ne conduca.

 

Bey, tu ai citit sau rasfoiesti din ce-ti regurgiteaza IED-ul?

Daca apare VC Tudor si zice ca Ilici se tavalea cu Creatza, sau ca Milica era calarit, dat cu frisca si tras de cioc de Rona, tu crezi?

- Intotdeauna vor fi unii care "observa" ce nu exista sau ce nu e de retinut: "aia se uita cam asa..., ala o privea cam cum ca..., iar ailalta a zis ca daca...". Vorba Lazaroiului: "ce-i important"? IED zice ca Udrea are/avea putere, care are/avea documente/dosare etc. De ce nu-i folosesc toate acestea la nimic?

 

 

 

tipic ...

comentari suburbane , demne de un adevarat angajat pe 50 bani !

ps. cand a condamnat comunismul (adica a cititi un text de pe o hartie .. a fost doar o incercare naiva de a mai isi atrage popularitate (pt. romanii sunt foarte emotionali cand vine vb de comunism) , dar a fost doar un text (scris de altii) si citit de basu ..atat !
daca urma si o demisie de onoare (ca doar a fost comunist fruntas) atunci putea sa insemne ca era corect , doar asa din vorbe ... e egal cu 0 !

"Aspectele legate de statutul in Palat si tinutele Elenei Udrea sunt nu numai nesemnificative cantitativ in ansamblul scrierii, ci si, cred, destul de putin spre deloc surprinzatoare in raport cu imaginarul public pe aceasta tema." sunt doar confirmari , la ceea ce multa lumea zicea si credea ca se intampla .

Vad o mare satisfactie la Dna Dogioiu - care o crediteaza ...

...neconditionat pe Dna Saftoiu, fara sa incerce un sentiment de imoralitate la adresa Dnei Zoe...

Daca "cronica" Dnei Saftoiu era mai savuroasa, mai plina de picanterii la adresa Dnei Udrea, atunci satisfactia era deplina.

Dna Dogioiu se aseamana in modul de gandire cu autoarea "Cronicii de Cotroceni". De data asta, se pliaza perfect pe subiectul Udrea! Frustrarea Dnei Saftoiu pot sa o inteleg, la Dna Dogioiu nu.

Daca "Cronica de Cotroceni" ar fi aratat si aspectele pozitive din cei 2 ani si jumatate petrecuti la Cotroceni si, din cei 10 ani de mandat ai Presedintelui, poate era ceva mai credibila. Oricum, in cuvinte mult mai putine, dar, concrete si adevarate, Dl Lazaroiu surprinde esentialul celor doua mandate. Cu toate ca erau multe alte lucruri de spus in legatura cu partile foarte bune a le Presedintelui Basescu. Va place, sau nu, Basescu este cel mai bun om politic de dupa '89!

Nimeni nu este perfect, iar Presedintele a avut taria sa recunoasca anumite erori. Un lucru e clar. A fost intotdeauna bine intentionat in actiunile sale pentru tara.

Daca nu a reusit tot ce si-a propus, explicatia consta in faptul ca natia aceasta are prea multi excroci - care au realizat ca drumul ales de Presedinte ii duce pe ei intr-o fundatura fara iesire! Atunci s-au coalizat transpartinic.

 

Cand la Cotroceni ...este propusa o dama de companie

...sau un plagiator cu acte in regula
... ...pt cetatenii ne-Educati totul pare OK

F. bine ca Saftoiu
...dezvaluieste ce facea marinarul la Cotroceni
... ...ca Nu e casa lui sa faca acolo toate nazbatiile

In lumea civilizata saftoiu ar fi publicat cartea cu mult timp inainte de alegeri-prezidentiale

Romanii ar fi fost mai bine informati
...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor