Adriean Videanu, arestat preventiv

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 07:20
17891 citiri
Adriean Videanu, arestat preventiv

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost arestat preventiv, sambata dimineata, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Mandate de arestare preventiva au primit si Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si fostul ei consilier Florentin Mihailescu.

Decizia a fost luata in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica si nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta.

Videanu, Alin Cocos si Mihailescu urmeaza sa fie incarcerati, in timp ce Dorin Cocos si Alina Bica sunt deja in arest in alte doua dosare - dosarul Microsoft si respectiv cel al despagubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

Fosul primar al Bucurestiului a fost adus, vineri dupa-amiaza, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde procurorii au cerut arestarea sa preventiva, iar ordonanta de retinere emisa pe numele sau a expirat, vineri seara, la 24 de ore de cand acesta a fost retinut si dus in arestul Politiei Capitalei.

Ordonanta de retinere pentru Adriean Videanu a expirat - va fi sau nu arestat preventiv?

Sambata dimineata devreme, Adriean Videanu a mers acasa, asteptand decizia ICCJ, potrivit Antena 3.

"Asteptam ce va decide judecatorul, aia se va intampla. (...) Decizia de ridicare a sechestrului nu a produs niciun efect juridic. Sigurul lucru pe care mi-l reprosez este ca in 10 minute am trecut de la situatia de suspect la cea de inculpat si nu am avut timp sa depun probele la DNA", a spus fostul ministru PDL, la iesire.

Adriean Videanu, retinut - Va fi suspendat din partid daca va fi arestat preventiv

Ca urmare a arestarii preventive, Adriean Videanu a fost astfel suspendat in partid, dupa anuntul facut vineri de co-presedintele PNL, Vasile Blaga.

Zi de foc la DNA: Elena Udrea, urmarita penal. Adriean Videanu isi petrece noaptea in arest

Adriean Videanu, retinut - a fost scos cu catuse din sediul DNA (Video)

Joi seara, Adriean Videanu a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore intr-un dosar disjuns din dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica. Se pare ca acesta ar fi fost ajutat de Alina Bica sa i se ridice nelegal un sechestru pe niste actiuni Titan Mar pe care le-a vandut ulterior, fiind astfel acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Adrian Videanu retinut DNA, #Adriean Videanu complicitate abuz serviciu, #Videanu Alina Bica , #arest