Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Problemele cu justitia ii strica afacerile cu marmura lui Videanu

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 17:54
3420 citiri
Problemele cu justitia ii strica afacerile cu marmura lui Videanu

Avocatul lui Adriean Videanu, Cristian Ene, a declarat marti, la ICCJ, ca a cerut incuviintarea instantei ca clientul sau sa paraseasca tara in perioada 25 aprilie - 9 mai pentru a merge in Arabia Saudita sa poarte negocieri cu cumparatori de marmura, el fiind singurul exportator din Romania.

Adriean Videanu, judecat sub control judiciar in dosarul "Bica 2", a cerut instantei supreme incuviintarea de a parasi tara in perioada 25 aprilie - 9 mai, solicitarea fiindu-i respinsa.

Videanu a formulat o contestatie, care se judeca marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Avocatul sau, Cristian Ene, a declarat ca firmele lui Adriean Videanu sunt singurele exportatoare de marmura din Romania si ca acesta trebuie sa mearga in Arabia Saudita pentru a purta negocieri cu persoane interesate de achizitia de marmura si sa incheie contracte pentru exportarea acestui material.

Judecatorii instantei supreme au ramas in pronuntare si urmeaza sa decida daca ii vor permite lui Videanu sa paraseasca tara.

Totodata, acestia au mai decis marti ca Alina Bica si Dorin Cocos, judecati in acelasi dosar, sa fie cercetati in arest la domiciliu.

Alina Bica si Dorin Cocos merg acasa: Vor fi cercetati in arest la domiciliu

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, pe 14 aprilie, inlocuirea masurii arestului preventiv cu cel la domiciliu in ceea ce ii priveste cu Bica si pe Cocos, pe o durata de 30 de zile, decizia fiind contestata de procurorii DNA.

In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie. In prezent, Alin Cocos este arestat la domiciliu.

Alina Bica este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si pentru abuz in serviciu in cazul lui Videanu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Adriean Videanu control judiciar, #Adriean Videanu Bica 2, #Adriean Videanu afaceri, #Adriean Videanu Arabia Saudita , #DNA