Adriean Videanu: Avem nevoie de sase luni pentru relansarea economica

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 20:03
1702 citiri
Adriean Videanu: Avem nevoie de sase luni pentru relansarea economica

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, este de parere ca Guvernul are nevoie de sase luni pentru a redresa Romania.

Politicianul a explicat, la Realitatea Tv, ca se doreste luare acelor "masuri care sunt necesare ca Romania sa depaseasca criza, nu sa o adanceasca...Sunt tari care au ajuns la un nivel de inflatie de 20%, nu era nicio problema sa facem asta", insa "cand ai un pacient in stare crunta, mai intai il stabilizezi, apoi il operezi".

"Inclusiv UE si FMI au revizuit in martie 2009 cresterea economica pentru foarte multe tari, nimeni nu a anticipat caderea economica. Ce trebuie sa facem acum: o noua filozofie fiscala care sa duca la relansarea economiei Romaniei", a spus ministrul Economiei.

In orice caz, "daca nu aveam inundatia, in trimestrul trei ajungeam la 0, la stabilizarea situatiei".

Din fericire, crede acesta, "Romania nu a majorat fiscalitatea, a marit baza de impozitare. Eu in continuare cred in acele masuri de restructurare a masurilor fiscale, de atat avem nevoie, de sase luni".

"Nu exista alta sansa decat relansarea economica, iar singura sansa este cota unica", a precizat Vidanu, subliniind totusi ca "PD-L nu renunta la cota unica, insa cuantumul este o tema care se poate discuta, depinde de discutiile cu FMI. FMI nu impune, tu esti cel care te duci cu o economie fiscala care sa te duca la un anumit deficit bugetar".

Acum, "cota unica ramane, asupra cunatumului cotei unice prim-ministrul anunta atunci cand guvernul va decide asupra noii filozofii".

In ceea ce priveste rapoartele din presa potrivit carora firma pe care o are a cerut consultanta de la UE cu rpivire la o finantare din fonduri europene, Videanu a precizat: "Am un business care ma face independent de oricine, nu l-am ascuns niciodata, e la vedere...Evident ca raspunsul a fost unul ca am dreptul legal sa fac asta, autoritatile romane au dreptul sa decida daca e legal, eu am luat decizia sa nu se aplice pentru aceste fonduri".

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Videanu relansare economica, #videanu economie, #videanu TVA, #Videanu cota unica , #ministrul Economiei