Videanu: Daca nu vom avea crestere economica in 2011, este clar esecul Guvernului

Joi, 05 August 2010, ora 10:51
1819 citiri
Videanu: Daca nu vom avea crestere economica in 2011, este clar esecul Guvernului
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei Adriean Videanu este de parere ca, daca economia nu va trece pe crestere in 2011, acest lucru va insemna un esec al Guvernului.

"Reducerile salariale din sistemul bugetar si majorarea TVA, pe care am facut-o de nevoie, determina reintrarea pe minus a economiei. Pentru trimestrul II estimam ca evolutia PIB fata de aceeasi perioada a anului trecut a fost aproape de zero, dar pe trimestrul III se revine pe scadere economica. Trebuie sa mai luati in calcul si inundatiile", a declarat ministrul, pentru Ziarul Financiar.

Videanu neaga insa ca Guvernul ar fi responsabil de faptul ca a luat in calcul un nivel supraestimat al veniturilor bugetare pentru ca ar fi mers pe o prognoza de crestere economica nerealista in 2010.

"Admit o singura greseala. Faptul ca nu am facut restructurarea administratiei publice la timp. In rest, tot ce-am facut am facut in beneficiul mediului de afaceri", sustine Videanu.

Un guvern bun prin comparatie cu altele

Mai mult, Videanu spune ca guvernantii nu au de ce sa fie criticati, mai ales daca sunt priviti in comparatie cu Executivul PSD.

"Dar nu inteleg, ce ni se reproseaza? Hai fratilor sa discutam comparativ pachetele de masuri de relansare si sa vedem unde se incadreaza Romania", a raspuns Videanu la intrebarea de ce crede ca actualul guvern este atat de criticat de mediul de business.

Seful economiei spune ca Guvernul Boc a luat masuri, insa nu se pune problema ca rezultatele sa se vada in cateva luni.

"Cine vine si spune ca o masura de relansare se vede imediat nu stie economie. Masurile se vad dupa o luna, doua, trei. Si stiti foarte bine care a fost situatia din 2009, cand am avut parteneri la guvernare (PSD - n.red.)", a mai spus Videanu.

"Guvernele nu se fac dupa sondaje". "Sunt ministru pentru ca sunt un om al provocarilor"

Intrebat daca va mai exista Guvernul Boc si dupa 2012, mai ales dupa cum arata sondajele din ultima perioada, Videanu a spus ca "guvernele nu se fac dupa sondaje".

"Guvernele nu se fac dupa sondaje. Guvernul are o majoritate in Parlament, acolo este important. Eu cred ca Emil Boc va fi premier pana la urmatoarele alegeri, in 2012, nu are niciun fel de problema", a spus seful Ministerului Economiei.

Cat despre motivele pentru care e ministru, Videanu are un singur raspuns: "Sunt ministru pentru ca sunt un om al provocarilor profesionale".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Videanu crestere economica, #economie 2011, #cresere economie Romania , #ministrul Economiei