Videanu explica ce va face Observatorul Preturilor (Video)

Marti, 20 Iulie 2010, ora 17:29
828 citiri
Videanu explica ce va face Observatorul Preturilor (Video)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat marti ca lansarea unui Observator al Preturilor, un program similar cu cel lansat din Grecia, va fi facuta in viitorul apropiat, pentru ca cetatenii sa fie bine informati si sa aleaga locul de unde isi vor face cumparaturile, la cele mai mici preturi.

"Nicio autoritate a statului nu va interveni in politica comerciala si nici in decizia consumatorului. Noi vrem doar sa procedam la o informare corecta a cetateanului. In momentul de fata proiectul prevede o analiza zilnica, chiar si anuala, in functie de produs. Colectarea informatiilor se va face prin inspectorii de specialitate de la Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor", a declarat marti ministrul Economiei.

Adriean Videanu a subliniat faptul ca lasa si libertatea ca pe un portal de internet fiecare comerciant sa poata sa isi afiseze preturile practicate, dar exista posibilitatea sa fie infiintata si o linie verde.

"Se vor face baze de date separate, iar ele vor constitui elementul de analiza. Pentru asta nu vom cheltui niciun ban, deoarece oricum inspectorii de la ANPC isi fac datoria de a merge si de a verifica. Facem asta pentru ca pana acum sunt efectuate 43.000 de verificari, iar la 12.000 s-au constatat abateri legate de informarea corecta a cetatenaului", a mai spus ministrul de resort.

Adriean Videanu a reiterat ideea ca este vorba de o masura preventiva si informativa, care s-a facut dupa modelul Greciei, unde preturile au scazut/

"Ceea ce ne dorim este corecta informare a cetatenului, crearea unei competitii reale cu un grad de transparenta mult mai mare, deoarece rolul autoritatilor nu este numai acela de a constata un anumit lucruri ci si de a face actiuni preventive", a conchis Videanu.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Adriean Videanu Obserator Preturi, #corecta informare cetateni , #ministrul Economiei