Videanu: Il demit pe finul lui Budulan de la Nuclearelectrica

Marti, 03 August 2010, ora 23:26
3202 citiri
Videanu: Il demit pe finul lui Budulan de la Nuclearelectrica
foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat oficial, marti seara, in timpul unei interventii telefonice la Realitatea TV, ca il va demite pe presedintele Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica, dupa ce presa a semnalat ca acesta este nimeni altul decat finul lui Pompiliu Budulan, directorul general al societatii.

"Va asigur ca maine dimineata il demit pe presedintele Consiliului de Administratie (al SN Nuclearelectrica), chiar daca el a devenit in urma cu cateva saptamani finul domnului Budulan, dar nu mi se pare normal ca acest lucru sa se intample si va asigur ca maine dimineata il demit din functia de presedinte al CA. Este un anunt oficial", a declarat Adriean Videanu, in direct la televiziune.

Ministrul Economiei a intrat in direct, prin telefon, in timpul emisiunii Ora de foc, pentru a clarifica cateva informatii prezentate de realizatorul emisiunii si invitatii sai.

Printre informatiile dezbatute s-a numarat si cea conform careia directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a angajat in societatea de stat pe care o conduce mai multi membri ai familiei sale si prieteni, printre care si pe finul sau, ce ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Mai mult, ancheta Realitatii TV a adus din nou in atentia publicului faptul ca fiica directorului Nuclearelectrica, Izabela Budulan, a fost angajata recent la ANRE, in timp ce fiica directorului de acolo, Petre Lificiu, a fost angajata de Budulan la Nuclearelectrica.

Diectorul general Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, este membru PD-L, fost consilier al presedintelui ANRE si membru al comisiei de utilitati si de credite externe din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, desi functia de conducere intr-o companie de stat este incompatibila cu functia publica.

Pretul gazului pentru aceasta iarna nu va creste... la producator

Ministrul Economiei a mai tinut sa precizeze ca pretul de producator al gazelor nu va creste in aceasta iarna, insa a refuzat sa aprecieze cum vor evolua preturile platite de beneficiari.

"Vreau sa-i asigur pe cetateni, in aceasta seara, ca pretul gazului pentru aceasta iarna, la nivelul producatorului, nu va creste. (...)Vom mentine ponderea gazului din import undeva la 20%, astfel incat sa afectam cat mai putin cetatenii acestei tari", a declarat Adriean Videanu.

Ministrul a refuzat sa comenteze "pretul care se va practica in Romania", la nivelul clientilor finali, precizand ca "acesta este rolul Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)". "Altfel veti face (presa) tot felul de speculatii", a conchis ministrul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#videanu demite budulan, #videanu pompiliu budulan nuclearlectrica , #ministrul Economiei