Videanu: In aprilie va fi un moment dificil pentru actualul Guvern

Marti, 10 Februarie 2009, ora 12:48
1776 citiri
Videanu: In aprilie va fi un moment dificil pentru actualul Guvern

Adriean Videanu, ministrul Economiei a opinat, marti, ca un moment financiar dificil pentru actualul Guvern va fi in primavara.

"Va fi un varf de sarcina legat de executia bugetara, undeva aprilie-mai anul acesta, dar cred ca Guvernul o va depasi cu bine, moment in care vom intra intr-o normalitate in ceea ce inseamna executia bugetara", a apreciat el.

Potrivit lui Videanu, criza are trei paliere - financiar, economic si psihologic - si ca pentru primele doua pot fi gasite solutii mai usor.

Pe de alta parte, Videanu a declarat ca din punctul sau de vedere, problema cea mai mare cu care se confrunta Romania in timpul crizei este ratingul scazut de tara, care ingradeste accesul statului si companiilor la finantare externa, si ca Executivul trebuie sa ia masuri rapid.

Romania poate juca un rol important in UE in domeniul energetic, a declarat Adriean Videanu, sustinand ca atragerea de investitii in sistem poate transforma tara noastra in factor de stabilitate si oportunitati.

Ministrul Economiei a sustinut ca atragerea de investitii in domeniul energetic ar putea aduce beneficii economice importante, fara a spune precis cum poate Romania deveni un jucator pe piata energetica europeana, informeaza NewsIn.

"Daca Romania poate sa joace pe palierul unui domeniu de excelenta in interiorul UE acela e energia. Energia reprezinta o mare oportunitate pentru Romania si o mare vulnerabilitate si un mare risc. Daca nu investim, nu vom reusi sa valorificam acest potential", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, Romania este una dintre cele mai echilibrate tari din UE din punct de vedere a ceea ce inseamna productia de energie, pe termo, pe hidro, pe nuclear si pe gaz.

"Cred ca acesta e un domeniu care poate sa aduca investitii majore in acest an in Romania pentru a recupera pierderile de piete si totodata sa creeze premisele ca Romania sa joace un rol important in UE ca factor de stabilitate si de oportunitati in aceasta zona", a spus Videanu.

El a mai declarat ca o dovada ca energia are un potential pentru relansarea economica in perioada de criza e faptul ca la nivelul ministerului pe care il conduce sunt foarte multe cereri de parteneriate publice-private in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Videanu piata energetica, #Romania energie piata , #ministrul Economiei