Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Videanu: Unele dintre masurile PSD anticriza sunt penibile (Video)

Duminica, 16 August 2009, ora 21:23
1380 citiri
Videanu: Unele dintre masurile PSD anticriza sunt penibile (Video)
foto: Antena 3

Ministrul Economiei Adriean Videanu a prezentat duminica o serie de masuri anticriza propuse de PD-L, precizand ca, spre deosebire de colegii de la PSD care s-au apucat sa iasa public cu "masuri penibile" fara a discuta anterior in Coalitie, democrat-liberalii si-au consultat partenerii de guvernare.

"Am identificat un numar de 37 de masuri care vor face obiectul analizei in cadrul Coalitiei de maine(..) Sunt masuri asumate si de colegii de la PSD urmand sa stabilim detaliile. O parte si din masurile pe care dansii le-au propus au fost insusite si de noi, dansii le-au prezentat public, de aceea am tinut si noi sa va prezentam si masurile propuse de noi si probabil maine in Coalitie se va lua o decizie", a spus, duminica, ministrul Economiei.

Intrebat de ce PD-L iese cu un pachet separat de masuri in conditiile in care a criticat demersul PSD de a prezenta un pachet anticriza propriu, Videanu a subliniat ca democrat-liberalii au discutat inainte de a iesi public cu partenerii de coalitie.

"Noi intai am stat de vorba cu ei si apoi am iesit public, ei din ratiuni politicianiste, si chiar am libertatea sa spun acest lucru, ca le-am spus-o in sedinta de coalitie, le-am spus: 'Nu iesiti cu masurile, cu cele 24, ca multe dintre ele sunt penibile, care incalca directive ale UE, haideti sa facem o discutie interna in cadrul coalitiei si dupa aceea sa iesim public', ceea ce eu am respectat intru totul", a spus liderul PD-L.

Videanu a precizat ca in cadrul conferintei de presa a prezentat doar propunerile PD-L, nu si cele comune ale celor doua partide din Coalitie. Intrebat care sunt cateva dintre masurile asupra carora ambele partide au cazut de acord, Videanu a enumerat: promovarea de proiecte pentru indeplinirea criteriilor de la Lisabona pentru promovarea cercetarii si inovarii, extinderea programului Rabla pentru tractoare si alte utilaje incepand cu 1 ianuarie 2010 si majorarea capitalului social al fondului de garantare a creditului rural.

Totodata, liderul democrat-liberal a mai precizat printre masuri si imbunatatirea Legii investitiilor, inclusiv prin reducerea valorii investitiilor si introducerea standardelor de cost.

Ministrul Economiei a tinut sa precizeze ca din punct de vedere al actului de guvernare "lucrurile, in principiu, sunt in regula" in relatia cu PSD. "Faptul ca unii politicieni sunt si in opozitie si la guvernare dat fiind perioada de campanie electorala acest lucru il puteti analiza dumneavoastra foarte serios", a mentionat ministrul.

Adriean Videanu a explicitat unele dintre masurile propuse de PD-L, care vor fi abordate luni in sedinta Coalitiei, identificand, de exemplu, oportunitati de investitii de 40 de miliarde de euro in domeniul energetic-construirea unei noi hidrocentrale pe Dunare, sau unei a doua centrale nucleare a carei locatie va fi stabilita pana la sfarsitul anului.

De asemenea, statul trebie sa ia, potrivit ministrului Economiei, decizia vanzarii, dupa o analiza atenta, pe fiecare societate in parte, a participatiilor minoritare ale statului detinute de AVAS si Oficiul de privatizare din subordinea Ministerului Economiei.

Videanu a vorbit si despre un ajutor "de minimis" acordat IMM-urilor, care va fi decis in functie de banii de la Ministerul de Finante, dar si despre importanta combaterii evaziunii fiscale prin restrcuturarea ANAF, adoptarea legii responsabilitatii fiscale sau acordarea de ajutoare de stat si garantii de stat pentru investitiile in irigatii si in proiecte ce tin de mediu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Adriean Videanu, #masuri penibile anticriza PSD, #sedinta Coalitie masuri anticriza , #ministrul Economiei