Videanu vrea sa colaboreze cu rusii pentru centrale electrice pe gaze

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 21:56
1483 citiri
Videanu vrea sa colaboreze cu rusii pentru centrale electrice pe gaze
Foto: Pro TV (arhiva)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, i-a propus ministrul rus al Energiei, Serghei Smatko, posibilitatea dezvoltarii comune a unor centrale electrice care sa functioneze pe gaze.

In cadrul vizitei intreprinse in Federatia Rusa, in perioada 20-21 mai, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a avut, miercuri, intalniri cu ministrul rus al Energiei, Serghei Smatko, ministrul Invatamantului si Stiintei, Andrei Fursenko, precum si cu reprezentanti ai companiei TMK.

"Ministrul Adriean Videanu a abordat, in cadrul intrevederii cu ministrul Energiei, Serghei Smatko, aspecte ale problematicii energetice romanesti, proiectele de reabilitare si modernizare a centralelor electrice, termoelectrice si hidroelectrice fiind de interes comun, avand in vedere ca majoritatea acestora functioneaza pe baza unor tehnologii rusesti.

Totodata, ministrul roman al Economiei a expus omologului sau posibilitatea dezvoltarii comune a unor centrale electrice care sa functioneze pe gaze, acest proiect putand genera noi oportunitati de colaborare", se arata intr-un comunicat.

In cadrul intalnirii, au mai fost abordate proiectele viitoarelor coridoare energetice, discutia urmand sa fie continuata mai detaliat in cursul zilei de joi, in cadrul intalnirii programate cu conducerea Gazprom.

"La randul sau, ministrul Serghei Smatko a subliniat faptul ca exista companii interesate de participarea la reabilitarea obiectivelor energetice care folosesc tehnologie ruseasca. Cei doi oficiali au convenit ca, in cursul urmatoarelor doua luni, sa se formeze un colectiv comun care sa identifice proiecte concrete de colaborare" a mai informat Ministerul Economiei.

Ministrul Adriean Videanu l-a invitat pe omologul sau la forumul energetic ce va avea loc la Bucuresti, in toamna acestui an.

De asemenea, la intalnirea cu ministrul Invatamantului si Stiintei, Andrei Fursenko, au fost abordate aspecte ale colaborarii in cadrul Comisiei mixte romano-ruse, urmand ca, la propunerea partii ruse, viitoarea sesiune a acesteia sa aiba loc in toamna anului in curs.

"In cadrul intalnirii cu conducerea companiei TMK, au fost discutate efectele crizei mondiale asupra pietei otelului si s-a facut o analiza a situatiei economice a filialelor TMK din Romania. Cu aceasta ocazie, partea romana si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini companiile TMK din Romania in depasirea crizei prin masuri de pastrare a locurilor de munca si continuare a procesului investitional in Romania", potrivit comunicatului ministerului.

Compania TMK, una dintre primele trei producatoare de tevi de otel din lume, detine doua fabrici in Romania - Combinatul Siderurgic Resita si Fabrica de Tevi Slatina.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#colaborare rusi centrale, #construire centrale electrice, #Adriean Videanu declaratii , #ministrul Economiei