Adriean Videanu: Nu candidez la presedintia PD-L

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 22:25
6732 citiri
Adriean Videanu: Nu candidez la presedintia PD-L
Foto: TVR

Vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, nu va candida la presedintia partidului si crede ca seful partidului va trebui sa se delimiteze de conducerea Executivului.

"Nu, va spun in premiera, nu mi-am dorit niciodata sa candidez la presedintia partidului, singurul lucru pe care mi-l doresc este sa-mi pun experienta in slujba partidului", a spus Videanu, invitat la TVR.

"Conjunctural, pentru PD-L, cred ca ar fi o varianta buna sa se delimiteze seful partidului de seful guvernului, pentru ca a fost o perioada grea...In momentul de fata in interiorul PD-L cred ca vom avea maturitate politica", a mai spus pedelistul.

"Opozitia nu are o alternativa"

Videanu a spus ca partidul din care face parte se afla pe un trend crescator in ochii opiniei publice, avand in vedere ca in ultimele 8 saptamani a crescut cu 8 procente, datorita ofertei slabe a Opozitiei.

"In ultimele opt saptamani, PD-L a crescut cu un procent pe saptamana, raspunsul este constientizarea, faptul ca Opozitia nu are o alternativa. Singura lor solutie este: Jos Guvernul!. A iesit un lider al Opozitiei cu un program pe care eu l-am vazut si l-am demontat in 24 de ore...Tot ce se intampla in momentul de fata sunt declaratii politicianiste".

"Actiunea politica a unui partid de opozitie este una absolut de neimaginat, este inadmisibil ce se intampla in acest moment, din partea unui partid mare. Lupul isi schimba parul, dar naravul ba, este o eticheta care trebuie pusa PSD-ului. Parerea mea este ca fiecare pasare pe limba ei piere iar actiunea PSD-ului este absolut descalificanta", a continuat Videanu, referindu-se la manifestarile initiate de PSD la sediile filialelor PD-L.

"Cred ca Pasat nu va mai fi in PD-L"

"Niciodata nu ne-am incolonat in spatele unui militant al partidului care a avut probleme cu justitia. Si noi am gresit. Cazul Pasat este in procedurile parlamentare, parerea mea este ca un alt accident nu va mai fi in PD-L", a precizat responsabilul pedelist.

Din punct de vedere economic, Romania se afla si ea pe un trend crescator, crede oficialul pedelist. "Romania s-a stabilizat, nu a intrat in derapaje majore, slava Domnului", a preciat Videanu.

"Reformele, multe dintre ele, inseamna si costuri suplimentare, dar nu toate. Reformele inseamna chiar economii in bugetul de stat. Ce s-a intamplat in 2009-2010 a fost o restructurare. Romania nu mai poate functiona in UE cu institutii de dinainte de '89. Motorul intregii constructii de modernizare il reprezinta economia. Conform tuturor evaluarilor, anul acesta prognoza este una de crestere economica, sa vedem acum care va fi cuantumul".

Videanu a continuat analiza economica: "Daca va fi o crestere sub 1,5%, nu se va simti in viata de zi cu zi a cetateanului. Eu privesc politica fiscala ca un instrument de stimulare a economiei; daca n-ai camara plina, degeaba cauti sa iei de undeva aceste resurse. Intotdeauna sectorul privat stie sa investeasca mult mai bine decat statul. In continuare cred ca in Romania se mai poate discuta despre o relaxare fiscala ca stimul economic".

Solutia lui Videanu

Videanu are si o solutie pentru iesirea din criza: "Daca majoram salariul minim pe economie, se mareste baza de impozitare, se reduc contributiile salariale, deci costurile cu munca sunt mai mici, angajatorul este stimulat. Reducand contributiile si majorand salariul minim este o masura concreta".

In plus, Romania nu poate sa mai con tinue procesul de privatizare cantitativa din anii '90. Trebuie sa avem in vedere un proves de privatizare calitativa, sa stimulez piata de capital, sa aduc fluxurile de capital de care Romania are atata nevoie. Daca toate aceste lucruri se fac avem premise pentru o crestere economica in perioada urmatoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Videanu, #videanu presedintie pdl , #PDL