Cristian Preda: Videanu este mult prea umflat

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 22:23
3903 citiri
Cristian Preda: Videanu este mult prea umflat

Cristian Preda, europarlamentar PD-L, l-a atacat, duminica, pe colegul sa de partid si ministrul Economiei in Guvernul Boc, Adriean Videanu, aratand ca nu merita functiile pe care le detine pentru ca a fugit de responsabilitatea la alegerile locale.

Solicitat sa comenteze afirmatia recenta a liderului PD-L Adriean Videanu, care a spus ca va ramane primvicepresedinte al partidului "cat va dori", Cristian Preda a precizat: "Din cate am inteles, dl. Videanu a revenit si a explicat ca e vorba de mecanisme in partid care l-au condus in aceasta pozitie si inteleg ca mizeaza pe alegerile urmatoare". Preda adaugat insa ca "miza nu este Videanu, pentru ca Videanu este o piesa din jocul politicii postcomuniste".

"Videanu este, in opinia mea, mult prea umflat. El e o problema pentru PD-L pentru ca Videanu a abandonat competitia electorala din 2008 pentru primaria Bucurestiului. Desi acum pare sigur pe sine in interiorul PD-L, si pare sigur ca poate castiga o noua batalie in interiorul partidului, atunci cand a fost vorba de o batalie foarte importanta, nu a intrat in competitie", a opinat Preda. El a adaugat ca, "nu este in regula daca exista politicieni romani "care cred ca se pot adaposti in partid dupa ce pierd batalii electorale sau fugind de pe campul de lupta", subliniind ca se va impotrivi acestui tip de mentalitate.

"Videanu e un om care are calitati manageriale, stie ce inseamna sa porti o institutie, dar din punct de vedere electoral, el va trebui in continuare sa explice, pentru ca nu a explicat cum se face ca n-a intrat in aceasta batalie. Si mai mult, ce facem in urmatoarea batalie, la urmatoarele alegeri locale", a mai spus Preda.

Democrat-liberalul a avertizat ca in orase precum Bucuresti, Constanta, Timisoara, sau Iasi, competitia electorala va fi foarte dificila pentru PD-L, care nu va putea castiga cu "cu tipul acesta de atitudine pe care o exprima Adriean Videanu, ci cautand niste oameni cu potential, care pot sa dea certitudinea ca guvernarea unui oras nu este o parte dintr-o mare afacere, de tipul: 'mai administram o firma de marmura, mai guvernam un oras'".

"E o politica al carei sfarsit trebuie sa-l consemnam, acest amestec intre afaceri si administratie, afaceri si guvern. Nu e in regula, nu e nicaieri in UE. Nu se mai poate permite luxul de a delega unor oameni de afaceri cu forta amuzamentul de a guverna o localitate cum e Bucurestiul. E un tip de cariera inacceptabila intr-o democratie. Nu vom castiga Bucurestiul cu cineva ca Adriean Videanu", a subliniat eurodeputatul.

Colega de PE a lui Preda, Monica Macovei a adus si exemplul secretarului general al PD-L Vasile Blaga, care a pierdut si el alegerile din 2008 pentru primaria Capitalei.

In privinta lui Videanu, Preda a adaugat ca nu e normal sa ti se propuna o functie dupa ce ai pierdut o batalie electorala. "Cand pierzi, te pregatesti pentru urmatoarea batalie electorala, nu esti recompensat cu un post de ministru", a comentat democrat-liberalul. El a tinut totusi sa precizeze ca nu are "o fixatie" cu actualul ministru al Economiei, aratand ca atat liderul PNL, Crin Antonescu, cat si cel al PSD, Victor Ponta, au probleme de legitimitate, niciunul nefiind castigator al vreunei mari batalii electorale.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cristian Preda Adriean Videanu, #Preda PDL Videanu alegeri , #PDL
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
Cristian Preda este un Roman Adevarat si pe deasupra este si destept, ceea ce nu pica bine multor "nespalati" de pe forum cu diplome la Spitu Haret. Apropo, nu este nici Repetent si nici Chiulangiu.