Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Varza de Videle

Joi, 05 August 2010, ora 12:27
2626 citiri
Opinii: Varza de Videle
Foto: Arhiva

Dupa ce ne-a lamurit, ca averea a strans-o datorita unei vieti cumpatate, fara excese, Adriean Videanu a reaparut in fata publicului si a mai adaugat o calitate la CV-ul personal. Radacinile de om al satului, legumicultor innascut si invatat cu greul de mic copil.

O viata fara tigari, fara alcool, dar cu spatele ars pe plantatiile de varza si vinete din Teleorman, toate constituie caramizile unei cariere de invidiat.

Calitatea de om al satului nu i-o putem contesta domnului Videanu, deoarece, aflam de pe blogul personal ca este nascut in Crevenicu de Teleorman. Cine, insa, are curiozitatea sa se uite pe acelasi blog, va descoperi cu surprindere ca este un om cu vechime in politica romaneasca. Membru al PD, inca din '90 si deputat de Teleorman din acelasi an.

Singurul membru al unui partid inexistent la acea vreme si pe deasupra si deputat? Sau domnia sa s-a ferit sa ne spuna ca era PD-ul lui Iliescu? Sau FSN-ul? Nu da bine sa-ti asociezi numele cu nea Nelu, asa ca PD-ul trebuia inventat, chiar si in Teleorman. Se pare ca este cel mai vechi membru al PD si unul dintre cei mai vechi politicieni romani, daca ne uitam peste bogatul sau CV politic.

"N-am fumat, n-am baut si-am vandut si varza de mic", ne transmite Videanu noua, celor care suntem reticenti si neincrezatori in activitatea domniei sale. Si mai completeaza ca, nu a fost "nici fiu de securist, dar nici al vreunui fruntas din nomenclatura comunista.

Domnu' Adriean stie probabil ca astia au fost principalii castigatori ai societatii de consum romanesti, securistii si comunistii, spalati in albul capitalist. Insa, "cine se scuza se acuza", spune o maxima celebra.

Din cate am mai auzit si noi, in perioada comunista nu avea oricine acces la muncile campului, in scop particular. Cine iesea pe piata cu rosii, castraveti sau vinete avea el ceva relatii "acolo sus".

Multi nu stiu ca Adriean Videanu a jucat fotbal la Petrolul Videle, iar la un moment dat facea naveta cu nasu'. De-aia sa fi ajuns CFR-ul "irecuperabil"? Din cauza banilor neplatiti de Adriean pe biletele de tren? Aflam, toate aceste lucruri si multe altele, de pe 9am.ro

Domnul Videanu trebuie sa stie, ca saracia nu e un atribut. Sa nu-i fie rusine ca este bogat. A inmultit banii, plecand de la cultivarea legumelor, asa cum si Gigi Becali s-a ocupat cu oieritul. Ion Ilescu a imbatranit sarac si tot nu-l place lumea.

Problema lui Adriean Videanu se afla in perceptia publica, pe care oamenii o au asupra sa. Este vazut ca tipul de om arivist care a reusit in politica, doar datorita potentei finaciare.

Angajam, angajam, cat ne-o tine bugetul. Cand nu se va mai putea va trimit la origini, la cultivat de legume. Dar, mai avem agricultura? Sau asta nu tine de economie, nefiind gaze, petrol sau energie?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Videanu varza, #Videanu energie, #Videanu legume, #Videanu membru PD , #PDL