Videanu: Comisia impotriva Elenei Udrea este un fel de provocare

Luni, 03 August 2009, ora 15:16
2065 citiri
Videanu: Comisia impotriva Elenei Udrea este un fel de provocare
Foto: Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat luni, la finalul reuniunii Biroului Permanent National, ca intreaga sedinta a fost dedicata aspectelor economice si masurilor de reforma cu caracter structural care trebuie luate de guvern si ca PD-L nu va raspunde provocarilor partenerilor de coalitie.

"PD-L nu va raspunde provocarilor. Aceasta comisie impotriva Elenei Udrea este un demers politicianist, un fel de provocare. Fiecare trebuie sa isi asume riscurile demersurilor politice", a declarat Videanu, precizand totodata ca Mircea Geoana "este in campanie electorala si dincolo de ceea ce discutam in coalitie domnia sa are alta prezenta publica".

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, Adriean Videanu a subliniat ca in sedinta coalitiei de luni nu s-a cerut PSD sa intrerupa activitatea comisiei de ancheta a ministrului Turismului dar a precizat ca "s-a discutat la nivel de principiu care va fi atitudinea" si a acuzat PSD de duplicitatea de care da dovada, aflandu-se "si la guvernare si in opozitie. Sa ii reamintiti domnului Geoana ca are jumatate de cabinet, poate a uitat".

De asemenea, Videanu a subliniat ca nu s-a discutat in sedinta BPN despre acest subiect, pentru ca "doamna Udrea stie foarte bine ce are de facut si nu ii dam noi sfaturi".

"PSD este liber sa actioneze asa cum considera de cuviinta. Preocuparea noastra principala este criza si nu dorim sa suprapunem o criza politica peste criza economica. Daca PSD asta doreste, trebuie sa isi asume raspunderea in fata cetatenilor", a mai precizat prim-vicepresedintele PD-L.

Propunerile de masuri economice cu care PD-L se va prezenta in fata FMI

Pe de alta parte, ministrul Economiei a prezentat masurile de reforma cu caracter structural care au fost discutate in sedinta BPN si care urmeaza sa le fie prezentate partenerilor de coalitie si membrilor delegatiei FMI aflate in aceste zile la Bucuresti.

Cele doua categorii de masuri se refera pe de o parte la reducerea cheltuielilor de functionare ale statului, mai precis "reducerea numarului de personal si alocarea resurselor pe baza de normative de personal pentru functionarea administratiilor, centrale sau locale", iar pe de alta parte la reducerea chelt materiale.

"Se vor introduce strandardele de cost si controlul cheltuielilor publice prin baze de date cu preturi de referinta", a mai spus Videanu si in plus, controlul eficientei cheltuirii banului public si extinderea auditului intern.

De asemenea, printre prioritatile avute in vedere de democrat-liberali se numara finalizarea si punerea in aplicare a legii unitare de salarizare pana la 1 octombrie, urgentarea pachet de reforma in educatie, finalizarea legii privind reforma sistemului public de pensii, legea raspunderii fiscale, cu criterii de performanta si responsabilitate in utilizarea banului public.

In privinta asumarii raspunderii pe pachetul de reforma a educatiei, Adriean Videanu a precizat ca "PSD nu doreste acest lucru. Opinia noastra este ca am rata un timp important in care am putea, in mod real, sa facem reforma".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Videanu provocare PSD, #Comisie ancheta Udrea, #Coalitie PSD PDL, #masuri economice PDL FMI , #PDL