Videanu critica incoerenta si anarhia politicilor fiscale anuntate de ministrii lui Ponta

Joi, 31 Mai 2012, ora 14:34
2690 citiri
Videanu critica incoerenta si anarhia politicilor fiscale anuntate de ministrii lui Ponta
Foto: B1TV

Democrat-liberalul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, subliniaza performanta fara precedent a "balbelor" inregistrate de Guvernul Ponta in doar 3 saptamani de la instalare si avertizeaza ca declaratiile incoerente ale ministrilor, altii decat cel de Finante, bulverseaza mediul de afaceri.

"Mediul de afaceri este extrem de preocupat de lipsa de predictibilitate a seturilor de politici publice", a declarat Adriean Videanu, in cadrul unei conferinte de presa tinuta joi la sediul PDL.

Acesta a remarcat faptul ca multi ministri anunta public tot felul de masuri cu impact financiar, dar "singurul care nu vorbeste de modificari de politica fiscala este cel care are si responsabilitatea, ministrul de Finante - Florin Georgescu".

"Acest proces de incoerenta si de anarhie in seturile de politici fiscale nu face decat sa atenteze la stabilitatea macroeconomica a acestei tari, care s-a construit cu foarte mare greutate si cu costuri ale romanilor in ultimii 3 ani si jumatate", a mai declarat Adriean Videanu.

El a subliniat ca exista si fundamente economice ale deprecierii monedei nationale, dar acestora li s-a adaugat si "incoerenta actului de guvernare" manifestata de Executivul condus de premierul Ponta, care a facut ca moneda sa se deprecieze cu peste 2 procente.

"Mananca din puterea de cumparare a romanilor", a punctat Videanu, exprimandu-si speranta ca BNR are parghiile necesare sa tina sub control procesul inflationist.

Democrat-liberalul a criticat dur "balba" lui Ponta referitoare la supraimpozitarea cu 16% a salariilor bugetarilor mai mari de 4.500 de lei.

"A facut acest anunt public, la o televiziune, spunand - citez: 'Daca si ministrul de Finante imi va spune ca este un lucru bun'. E incredibil sa anunte o masura de o asemenea importanta fara un studiu de impact, fara o fundamentare!", a subliniat Videanu.

El a reamintit ca nici macar a doua zi, miercuri, dupa sedinta de guvern, premierul Ponta nu a clarificat situatia, spunand ca nu are o cifra exacta a bugetarilor care vor fi afectati de aceasta masura.

"Va dau eu cifrele, poate i le transmiteti domnului Ponta: 49.800 de bugetari afectati, aproximativ, in companiile nationale 34.100 de salariati, iar in regiile autonome sunt 50.900 de salariati. Era extraordinar de simplu, daca dorea", a adaugat Videanu.

Ponta se balbaie cand vine vorba de taxa de solidaritate pentru bugetari

Rusanu (PNL): Supraimpozitarea bugetarilor nu este corecta

Dupa ce a anuntat intentia de a supraimpozita salariile bugetarilor mai mari de 4.500 de lei, Victor Ponta a declarat a doua zi ca nu are o cifra exacta a celor care vor fi afectati de aceasta "taxa de solidaritate", opinand si ca "un venit bugetar de 4.500 lei este unul mediu, suficient pentru un trai decent".

In plus, el a negat ca a declarat anterior ca plafonul propus initial era de 10.000 de lei, cu toate ca facuse aceasta afirmatie in data de 17 mai, la Romania TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Videanu politici fiscale Ponta, #Videanu supraimpozitare salarii bugetari , #PDL
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Poza lool
lool
rank 5
Partea proasta e ca nici PDL-stii nu au fost foarte coerenti ,