Videanu il ataca pe Oprescu: A jucat rolul unui administrator de bloc

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 15:05
2537 citiri
Videanu il ataca pe Oprescu: A jucat rolul unui administrator de bloc
Foto: ro-news.ro

Fostul primar al Capitalei Adriean Videanu i-a raspuns edilului Bucurestiului, Sorin Oprescu, dupa ce acesta a publicat rezultatele mandatului sau.

Videanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca un bilant corect al lui Sorin Oprescu ar fi fost daca s-ar fi comparat promisiunile din campania electorala din 2008 si realizarile din ultimii patru ani.

"Un bilant corect al domnului Sorin Oprescu ar fi trebuit sa inceapa facand comparatie intre ce a promis in campania electorala din 2008 si ce a realizat", a afirmat democrat liberalul.

Acesta a tinut sa aminteasca lucrurile propuse de primarul general al Capitalei, in precedenta campanie electorala.

"Autostrada suspendata se afla inca intr-un anumit stadiu de studiu, a promis esplanada care nu a devenit parc si nu am vazut caprioarele in acea zona. A propus finalizarea centrului istoric. Nu a construit niciunul dintre cele 11.000 de locuri de parcare. A promis ca va acorda 44.000 de locuinte sociale", a enumerat fostul edil al Bucurestiului.

Totodata, Videanu a subliniat ca Sorin Oprescu a anuntat in timpul campaniei un nou spital municipal in Bucuresti, pe care "l-ati vazut si dumneavoastra asa cum l-am vazut si eu", aratand totodata ca orasul este "ultima localitate din Romania in ceea ce inseamna absorbtia fondurilor europene".

Sorin Oprescu - administrator de bloc

Democrat liberalul a spus ca a cerut sa fie prezentata fisa tuturor proiectelor pe care le-a prezentat Sorin Oprescu drept realizari personale, explicand ca acesta a jucat "rolul unui administrator de bloc".

"In aceasta perioada, a jucat numai rolul unui administrator de bloc in conducerea primarei Captalei, pentru ca era obligat de lege sa continue toate proiectele aprobate de Consiliul General", a afirmat Videanu.

Acesta a mai spus ca pasajul Basarab era realizat in proportie de 60%, nu de 15%, asa cum a sustinut Sorin Oprescu, atunci cand a preluat mandatul de primar, dar si ca multe alte proiecte erau deja executate in proportie de 60-70% in timpul mandatului sau.

"Trebuia sa dea dovada de onestitate in prezentatea acestor proiecte", a mentionat fostul primar bucurestean, amintind ca Sorin Oprescu nu a finalizat contorizarea blocurilor, inceputa in timpul mandatului sau si al lui Traian Basescu.

"Dansul (Sorin Oprescu - n. red.) spunea ca 'Se poate', iar eu as intreba retoric 'Se poate sa mai pierdem patru ani fara sa mai facem nimic in Bucuresti?'", a incheiat Adriean Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Adriean Videanu atac Sorin Oprescu, #Adriean Videanu primar Bucuresti, #bilant Capitala Sorin Oprescu , #PDL