Videanu il da in judecata pe Ponta: In oglinda va vedea cel mai mare hot (Video)

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 14:01
5232 citiri
Videanu il da in judecata pe Ponta: In oglinda va vedea cel mai mare hot (Video)
Foto:B1 TV

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a anuntat, vineri, ca il da in judecata pe premierul Victor Ponta, cel care il acuzase ca e "cel mai mare hot din istoria postdecembrista" si spusese ca ar avea dosare la DNA.

Videanu a replicat ca Ponta e, de fapt, cel mai mare hot, vorbind de contractele juridice pe care acesta le-ar fi avut cu termocentralele de la Turceni si Rovinari.

"Despre faptul ca as avea la DNA 4 dosare - nu am fost solicitat in niciun caz, nu am cunostinta de niciun dosar. Luni, voi face o adresa la DNA si, dupa, veti avea ocazia sa vedeti cine e mincinosul.

In timpul mandatului meu nu s-a incheiat niciun contract, toate s-au incheiat in perioada 2003-2004, cand domnul Ponta era seful Corpului de Control al Guvernului (...) sau in perioada mandatului domnului Seres", a spus democrat-liberalul intr-o conferinta de presa.

El a spus chiar ca pe vremea mandatului sau energia electrica s-a tranzactionat pe bursa, iar ca cel care a prelungit contractele "baietilor destepti" a fost directorul Hidroelectrica numit de PSD, pe care, de altfel, l-a laudat.

"La inceputul mandatului meu, am dat un ordin prin care am specificat clar ca orice cantitate de energie se tranzactioneaza pe bursa.

N-am avut niciun fel de implicare in managementul de la Hidroelectrica, PSD a nominalizat managerul general, va pot spune ca a facut lucruri foarte bune. 2010 a fost anul cu cel mai mare profit pe care Hidroelectrica l-a avut in istoria ei", a adaugat Videanu.

Presiune incalificabila pe justitie

"Domnul Ponta n-a spus un cuvant despre acuzele pe care eu i le-am adus, cu alte cuvinte totul ramane cum v-am spus. 38 de promisiuni pe care noi le-am analizat, rezultat zero la o luna de guvernare Ponta.

Victor Ponta aduce o noutate - e prima data cand un prim ministru, personaj trist pentru politica romaneasca, fara niciun fel de dovada ameninta, jigneste si face o presiune incalificabila pe justitie. Condamn atacul primului ministru asupra justitiei", a mai declarat Videanu.

Cel mai mare hot e Ponta

El considera ca atacurile lui Ponta sunt legate de faptul ca a amintit ca o parte a presei l-a numit "proxenet" pe Robert Negoita, prieten cu Ponta si candidat al PSD la Primaria Sectorului 3.

"As vrea sa va mai dau un argument posibil al atacurilor domnului Ponta - ma indraznit sa ma leg de prietenul domniei sale, domnul Robert, asa cum l-a numit o parte a mass-media, proxenet. Probabil domnul Ponta a fost partener al domnului Robert, cum spuneau multe voci. Probabil s-a simtit amenintat de aprecierile pe care eu le-am facut, pe care le-am luat din presa zilei.

Daca vrea sa-l vada pe cel mai mare hot din Romania, sa se uite maine dimineata in oglinda si poate vede in spatele domniei sale turnurile de la Turceni si Rovinari", a incheiat Videanu.

Acuzatiile lui Ponta

Premierul Victor Ponta, alaturi de un comitet interministerial, va prezenta public saptamana viitoare documentele care dovedesc "hotia ordinara a celui mai mare hot din istoria post-decembrista, Adriean Videanu", care "a prelungit contractele bilaterale de vanzare de energie electrica".

Ponta: Videanu este cel mai mare hot

"Saptamana viitoare, si nu pot sa dezvalui mai mult, pentru ca am facut un comitet in care sunt ministrul Chitoiu, ministrul Finantelor, ministrul de Interne si ministrul Justitiei, o sa va aducem - si cu orice risc judiciar - o sa va prezentam toata responsabilitatea in cifre, pentru ca e vorba de miliarde de euro ale hotiei ordinare ale celui mai mare hot din istoria post-decembrista a Romaniei, pe nume Adriean Videanu, cel care a incheiat si a prelungit contractele bilaterale de vanzare de energie electrica", a anuntat Ponta, la Antena 3.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Videanu judecata Ponta, #Videanu Ponta hot, #Videanu Ponta Turceni Rovinari , #PDL