Videanu: O sa-mi demonstrez nevinovatia, voi cere desecretizarea sedintelor de Guvern

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 23:47
3362 citiri
Videanu: O sa-mi demonstrez nevinovatia, voi cere desecretizarea sedintelor de Guvern

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a vorbit, marti seara, despre acuzatiile de subminare a economiei nationale, fapte pentru care este cercetat in dosarul intocmit de DIICOT, alaturi de actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

"Inteleg din ceea ce a aparut in presa ca am fost monitorizat timp de un an si jumatate, iar asta e foarte bine. In primul rand, ceea ce eu i-am spus lui Piteiu, cand am spus ca nu mai este gaz, ma refeream la Elcen, care era societatea statului.

Si i-am spus 'Domnule, nu dai la toata lumea'. Si a spus 'Nu pot sa dau la Elcen, ca nu-mi plateste. Si am spus 'Domnule, te rog eu mult de tot incepe si taie si da si Elcenului, pentru ca este societatea statului si avem probleme. Si gasim noi solutii sa reesalonam acesti bani", a relatat Adriean Videanu, marti seara la Romania TV.

De asemenea, Videanu a spus ca nu are acces la alte materiale decat cele aparute in presa si ca isi aminteste de discutiile redate in stenogramele aparute in ultimele zile, dar ca acestea nu sunt complete.

"Probabil o sa apara complete la un moment dat. Rememorand ceea ce se discuta despre aceste stenograme, mi-aduc foarte bine aminte ceea ce am discutat. Din ceea ce am vazut azi, am vazut ca ele sunt din 2009 si se intind pana dincolo de mandatul meu de ministru. Nu sunt de acum patru ani, ci de acum doi ani si ceva.

Videanu: Decizia de oportunitate a luat-o Guvernul, nu eu singur. Inclusiv Ponta

Vreau sa-mi dovedesc nevinovatia in instanta, dar incerc sa va conving si pe dumneavoastra. (...) O sa cer desecretizarea sedintelor de guvern pentru a afla adevarul. O sa cer autoritatilor asta, la un moment in care o sa dau detaliile pe care le stiu procurorilor, o sa cerem sa desecretizam sedintele de Guvern", a mai precizat Videanu.

Intrebat de jurnalisti cum de isi aminteste ceea ce a discutat telefonic in urma cu cativa ani, fostul ministru al Economiei sustine ca il ajuta faptul ca discutiile nu au fost numeroase nici cu Marcel Piteiu, fostul director al Romgaz.

"Stiu pentru ca nu au fost foarte multe lucruri pe care le-am discutat cu Marcel Piteiu pe aceasta problema. Nu am acces la un material, dar din ceea ce am vazut, ar fi vorba despre ideea ca as fi aderat la acest complot", a mai precizat Videanu, adaugand ca nici cu afaceristul Ioan Niculae, detinatorul, grupului InterAgro, societate pe care Videanu ar fi favorizat-o, potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, nu a discutat decat de doua ori.

Parchetul cere aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Videanu si Vosganian

Parchetul General a cerut Senatului, luni seara, aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului sef al acestui portofoliu, Varujan Vosganian.

Actiunea vine dupa ce seful DIICOT a cerut procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv presedintele Romaniei, cu cereri de incepere a urmaririi penale impotriva fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Cei doi sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioadele in care acestia au avut, pe rand, calitatea de ministru al Economiei. Astfel, acestia ar fi adus Romgaz un prejudiciu total de 130 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adriean Videanu desecretizare sedinte Guvern, #Adriean Videanu discutii stenograme, #Adriean Videanu dosar Vosganian , #PDL