Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Videanu: Ponta e inca un copil care se joaca in recreatie

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 10:35
2170 citiri
Videanu: Ponta e inca un copil care se joaca in recreatie
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu anunta ca, din martie anul viitor, cota unica ar putea fi redusa astfel incat economia sa-si revina. Pe plan politic, Videanu apreciaza ca Victor Ponta "e inca un copil care se joaca in recreatie", iar jumatate din primii 20 de lideri politici din Romania se afla in PD-L.

Intr-un interviu acordat pentru Romania Libera, Adriean Videanu spune ca recastigarea credibilitatii partidului poate fi facuta numai cu solutii de relansare economica, cu "masuri curajoase de dreapta".

La fel ca si presedintele Traian Basescu, fostul ministru al Economiei este de parere ca acordul cu FMI trebuie prelungit, "fiindca asigura o finantare ieftina si neinflationista".

Intrebat cum pot fi incurajati investitorii sa vina in Romania, Adriean Videanu afirma ca trebuie luate "decizii curajoase" prin care sa se asigure ritmuri de crestere mai mari decat cele din Europa si ca Romania ar putea reduce cota unica, dar aceasta nu este singura solutie, trebuind regandita fiscalitatea in ansamblu.

"Nu veti scoate de la mine aceasta informatie", a raspuns Videanu intrebat fiind pana la ce nivel ar putea fi scazuta cota unica la anul.

Rugat sa comenteze afirmatia lui Victor Ponta "au plecat hotii si au venit prostii", facuta cu ocazia remanierii Guvernului, Videanu a replicat la fel de dur: "La imaturitatea unui individ ca Ponta, e inca un copil care se joaca in recreatie. Nu realizeaza ca e presedintele unui partid si nici partidul nu cred ca-si da seama ca il are pe Ponta presedinte".

Prim-vicepresedintele PD-L recunoaste doua dintre cele mai mari greseli facute de partidul sau: "Procesul de restructurare a cheltuielilor publice trebuia facut in jumatate de an, nu intr-un an si jumatate, iar comunicarea a fost dezastruoasa".

In ceea ce priveste candidatul democrat-liberal la viitoarele alegeri prezidentiale, Videanu sustine ca exista mai multi candidati cu sanse, dar nu poate da nume, chiar daca Teodor Baconschi sau Elena Udrea "pot fi variante".

"In momentul de fata, din analiza pe care am facut-o intre primii 20 de oameni politici din Romania, PD-L are vreo opt-zece. Oricare dintre acestia poate fi candidatul", a mai punctat Adriean Videanu, precizand ca cel care va fi desemnat candidat prezidential va fi aruncat in lupta imediat dupa alegerile generale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Adriean Videanu PDL, #Videanu candidat prezidentiale PDL, #Videanu Ponta , #PDL