Videanu: Raportul corpului de control privind Hidroelectrica este "un abuz politic" (Video)

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 16:05
2663 citiri
Videanu: Raportul corpului de control privind Hidroelectrica este "un abuz politic" (Video)
Foto: Radio Omega

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu a declarat, duminica, ca raportul corpului de control al premierului referitor la activitatea Hidroelectrica din perioada 2009-2010 este un "abuz politic fara precedent" in Romania.

Videanu a spus, la o conferinta de presa, ca acest control a fost superficial si ca singura institutie care verifica modul de angajare al banului public este Curtea de Conturi, care nu a constatat nicio neregula in perioada 2009-2010.

"In urma controlului facut de Curtea de Conturi pe perioada 2009-2010 nu s-a constatat niciun prejudiciu. Ca urmare, raportul Corpului de control al primului-ministru este un abuz politic fara precedent in Romania", a precizat Videanu.

El a mai spus ca, in mod abuziv, corpul de control al primului-ministru nu a vrut sa ia in calcul faptul ca toate bugetele companiilor nationale, inclusiv bugetul Hidroelectrica, sunt aprobate de guvern.

"Si bugetul Hidroelectrica a fost aprobat prin hotarare de guvern. La prima aprobare, la care eu am participat, a participat si primul-ministru Victor Ponta in calitate de ministru in cabinetul Emil Boc. Ori e neglijenta in serviciu si domnul Ponta facea prezenta de fatada in cabinetul Boc, ori nu stie sa citeasca in buget. Eu cred ca amandoua sunt valabile", a adaugat Videanu.

El a spus ca prin hotarari de guvern s-au aprobat si indicatorii de performanta si ca in perioada 2009-2010 toti acesti indicatori au fost depasiti la Hidroelectrica.

"Mi se pare o actiune pur politica acest demers al corpului de control al primului-ministru si, dupa ce autoritatile statului se vor pronunta, cei care au semnat acest raport vor trebui sa raspunda in fata legii", a mai spus Videanu.

El a apreciat ca in momentul de fata situatia la Hidroelectrica este "una absolut dezastruoasa", iar Hidroelectrica are un rol esential in securitatea energetica a Romaniei.

Potrivit lui Videanu, astazi Hidroelectrica vine energie sub preturile din contractele bilaterale semnate cu "baietii destepti", a fost majorat pretul de reglementare pe care il plateste populatia si pe care Hidroelectrica il subventiona tot timpul.

"Se naste o intrebare: cine si de ce a luat decizia de intrare in insolventa a Hidroelectrica?", a mai adaugat Videanu, care a spus ca singura preocupare a USL este "sa puna mana pe justitie", Uniunea nefiind interesata de asigurarea locurilor de munca, de situatia economica si de faptul ca incasarile bugetare au scazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Adriean Videanu Hidroelectrica, #insolventa Hidroelectrica, #preturi energie Hidroelectrica , #PDL