UPDATE: Gusa solicita demisia bordurarului Videanu

Joi, 06 Martie 2008, ora 18:22
2192 citiri
UPDATE: Gusa solicita demisia bordurarului Videanu

Liderul PIN Cozmin Gusa ii cere primarului general al Capitalei Adriean Videanu sa demizioneze pe motiv ca edilul bucurestean este beneficiarul profiturilor inregistrate prin inlocuirea bordurilor din Bucuresti, conform unor documente detinute de Gusa, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Gusa, documentele dovedesc faptul ca importurile de borduri de granit din China au fost realizate de catre firma familiei Videanu, in perioada 2006-2007.

Liderul PIN sustine ca documentele invocate ar demonstra si ca firmele de constructii care au inlocuit bordurile din Bucuresti au procurat aceste borduri direct de la firma familiei Videanu, iar adaosurile comerciale platite din banii bucurestenilor au creat profituri insemnate pentru firmele de constructii si pentru firma familiei Videanu.

Mai mult, documentele respctive vor fi aduse la cunostinta Curtii de Conturi si a organelor de control ale statului si, spre informare, presedintelui Traian Basescu, a promis liderul PIN.

Conform unui presupus raport oficial al Primariei Bucuresti, primarul general Adriean Videanu a efectuat o vizita oficiala in Republica Populara Chineza, la Beijing, in perioada 10-15 mai 2006, in care a purtat discutii cu partea chineza cu privire la dezvoltarea infrastructurii Capitalei.

Firma Titan Mar SA ar fi inceput sa importe, incepand cu luna iunie 2007, borduri de granit de la mai multe societati din China. Potrivit documentelor, asociati in compania Titan Mar SA sunt Miorita si Adriean Videanu si o terta persoana, iar administratori sunt Miorita Videanu, Gheorghe Pogea si alte doua persoane.

Pe de alta parte, doua materiale anexate comunicatului prezinta lista livrarilor Titan Mar SA catre diversi beneficiari din Bucuresti in primul semestru al anului 2007 printre care Societatea de Constructii in Transporturi SA, Aedificia Carpati SA, Delta ACM 93 SRL, Tehnologica Radion SRL, Mari Vila Constructii SA, Romstrade SRL, Lena Constructii SRL, Euroconstruct Trading 98 SRL in valoare totala de 21.851.322 lei.

Pe langa companiile amintite, Cozmin Gusa sustine ca au existat si alti beneficiari, iar valoarea totala a tranzactiilor a fost de 36.581.932 lei, incluzand suma de la firmele deja mentionate. Liderul PIN nu mentioneaza cum a intrat in posesia informatiilor, iar listele de beneficiari ale companiei Titan Mar SA nu poarta insemnele oficiale ale companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gusa, #cere demisia, #Videanu , #stiri Adriean Videanu