Videanu: Contributiile sociale sunt prea mari

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 09:09
1820 citiri
Videanu: Contributiile sociale sunt prea mari
Foto: B1 Tv

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este de parere ca "salariul minim este prea jos, iar contributiile sociale sunt prea sus, fapt care nu incurajeaza munca si crearea de noi locuri de munca".

"Toata lumea a iesit sa spuna ca: trebuie sa reducem contributiile sociale! Nu au niciun fel de valoare aceste afirmatii pentru ca trebuie sa vii sa justifici. Eu am prezentat in fata Coalitiei si in fata FMI, in urma cu un an, un pachet de trei masuri, care cred ca e actual si acum: cresterea salariului minim la aproape de 800 de lei. Prin aceasta masura largesc baza de impozitare si am venituri mai mari la bugetul de stat, ceea ce imi da posibilitatea sa reduc contributiile sociale.

Din calcule pe care le-am facut ne dadea posibilitatea sa reducem la 41%, adica cu trei puncte procentuale. Acesta este o masura foarte importanta pentru eliminarea unui blocaj din economie. Salariul minim este prea jos iar contributiile sociale sunt prea sus, nu incurajeaza munca, nu incurajeaza crearea de noi locuri de munca", a declarat democrat liberalul joi seara, la B1 Tv.

Adriean Videanu a mai spus ca FMI este interesat de stabilitatea unui stat, nu de cresterea economica.

"Filosofia FMI este una foarte simpla: el intervine in tarile care au probleme si de regula nu finanteaza deficitul bugetar, Romania a fost singura exceptie. FMI finanteaza deficitul de cont curent. Cand un stat are probleme le pune la dispozitie resursele pentru stabilitate, dar nu isi asuma riscul sa vina sa iti valideze setul tau de politici publice", a mai explicat fostul ministru al Economiei.

Adriean Videanu a spus ca el este adeptul relansarii economice.

"Din pacate masuri care sa vina in zona cresterii economice sunt facute fara curajul major cu care trebuie facute. Eu sunt adeptul relansarii economice, desi pentru Romania este foarte buna politica prudentiala in zona politicii bugetare, dar in economie trebuie sa vii cu ceva. Daca nu vii cu ceva reluarea cresterii economice va fi foarte greoaie", a mai sustinut Videanu.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Adriean Videanu contributii sociale, #Romania salariu minim mic , #stiri Adriean Videanu