Achizitie record pe piata cerealelor din Romania

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 11:19
4156 citiri
Achizitie record pe piata cerealelor din Romania
Foto: Flagrantct

Compania americana Cenex Harvest States (CHS) a cumparat operatorul terminalului de cereale Silotrans din portul Constanta, Agri Point, contra sumei de 45 de milioane de euro, fiind una din cele mai mari tranzactii din domeniul cerealelor.

Prin aceasta achizitie, producatorul american si-a majorat rezervele de cereale cu aproape 2 milioane de tone de porumb, grau si orz, potrivit unui comunicat al CHS.

Pana in prezent, Agri Point apartinea companiei cipriote East Point Holdings Limited.

"Achizitia Agri Point permite CHS sa-si dezvolte prezenta in zonele in plina crestere, cum ar fi Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia. In plus, am imbunatatit infrastructura lantului nostru de furnizare la nivel international, prin prezenta in portul Constanta, dar si in Giurgiu, pe Dunare", a precizat Claudio Scarrozza, directorul general al CHS Europa.

Compania americana va avea birouri in Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia, gestionate de la sediul european, din Geneva.

In 2010, CHS a avut venituri de peste 25 de miliarde de dolari si un profit net de 500 de milioane de dolari.

Silotrans, cu o capacitate de depozitare de 100.000 de tone, este cel mai important activ al Agri Point. In 2009, Silotrans a inregistrat o cifra de afaceri de 26,8 milioane de lei si un profit brut de 7,6 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#achizitie Agri Point, #Cenex Harvest States, #achizitie companie cereale , #achizitii
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
ATENTIE MARE! ROMANIA DISPUNE DE O SUPRAFATA AGRICOLA IMPORTANTA CARE POATE FI UN AVANTAJ ENORM PE VIITOR DACA POLITICIENII NU O VOR VINDE PE COMISIOANE GRASE!!!!