Auchan cumpara hypermarketurile Real din ECE, inclusiv Romania. Pretul: 1,1 mld dolari

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 14:31
4913 citiri
Auchan cumpara hypermarketurile Real din ECE, inclusiv Romania. Pretul: 1,1 mld dolari

Grupul Auchan achizitioneaza de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est (ECE), printre care si cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro, a anuntat vineri compania.

Grupul Auchan va prelua activitatile operationale si activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro Group in Polonia, in Romania, in Rusia si in Ucraina.

"Aceasta operatiune mai necesita obtinerea aprobarii din partea autoritatilor competente ale concurentei din fiecare tara vizata si va fi finalizata, sub aceasta rezerva, in 2013. Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est vor functiona sub marca Auchan", se arata in comunicat.

Vanzarea hipermarketurilor Real Europa de Est catre Grupul Auchan vizeaza 91 de hipermarketuri Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si 13 galerii comerciale in Rusia si Romania. In aceste patru tari, Real a realizat o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fara taxe in 2011, si are 20.000 de angajati. Auchan, la randul sau, numara 98 de hipermarketuri si peste 65.000 de colaboratori in aceste patru tari.

"Prin aceasta achizitie a 91 de magazine si 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseste oportunitatea de a-si echilibra prezenta in Europa Centrala si de Est, in raport cu celelalte doua zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentala si Asia", a declarat Vianney Mulliez, presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Auchan.

Al 12-lea grup de distributie din lume, Grupul Auchan este prezent in 12 tari si are 269.000 de colaboratori. Este organizat pe cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate si 23 in mandate de gestiune, asociate si in franciza), supermarketuri (767 integrate si 1665 in franciza sau asociate), divizia imobiliara (Immochan), banca (Oney Banca Accord) si e-commerce, carora li se adauga alte activitati si directii de crestere.

In 2011, cifra de afaceri a Grupului a fost de 44,4 miliarde euro fara taxe, din care 55 la suta a fost realizata in afara Frantei.

Reteaua de hipermarketuri Real este o entitate a Metro Group. Real ofera o mare varietate de produse, o buna expertiza in domeniul produselor proaspete si un excelent raport calitate-pret. Sub marca Real, Metro Group detine 316 hipermarketuri in Germania, precum si 110 hipermarketuri in Polonia, in Romania, in Rusia, in Ucraina si in Turcia. In anul fiscal 2011, compania care avea circa 70.000 angajati a inregistrat o cifra de afaceri de 11,2 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Auchan achizitie magazine Real, #Auchan cumpara hypermarketuri Real , #achizitii