E.ON vrea sa cumpere actiunile ramase la fosta Electrica Moldova

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 14:08
1135 citiri
E.ON vrea sa cumpere actiunile ramase la fosta Electrica Moldova

E.ON Romania a anuntat, miercuri, ca vrea sa cumpere restul de actiuni detinute de stat la fosta Electrica Moldova, cea care a fost divizata ulterior in E.ON Moldova Distributie si E.ON Moldova Furnizare.

"E.ON Romania a optat pentru achizitionarea pachetelor de actiuni care le detine in prezent Electrica la pretul stabilit conform formulei de calcul stipulata in contractul de privatizare", se arata intr-un comunicat al E.ON Romania, citat de Adevarul.

Electrica Moldova are prevazut in contractul de privatizare optiunea reciproca de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni detinut de compania de stat, iar optiunea poate fi exercitata in perioada 2008-2012 de oricare dintre cele doua companii.

"In perioada imediat urmatoare vor fi parcurse procedurile prevazute in contractul de privatizare pentru finalizarea transferului de proprietate al acestor pachete de actiuni, de la Electrica la E.ON Romania", se mai arata in comunicat.

In prezent, E.ON Romania detine 51% din actiunile E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, Electrica are o participatie de 27%, iar Fondul Proprietatea controleaza cate 22% din capitalul fiecarei societati.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Electrica Moldova, #cumparare actiuni Electrica Moldova, #Eon Gaz , #achizitii