4 secrete din viata unui milionar, din care oricine ar trebui sa invete

Advertorial
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 14:19
43979 citiri
4 secrete din viata unui milionar, din care oricine ar trebui sa invete

Fiecare dintre noi a visat macar o data in aceasta viata cum ar fi daca intr-un moment ar deveni milionar. Acest vis, daca il punem numi vis, nu se petrece insa peste noapte.

Pentru cea mai mare parte a milionarilor din toata lumea, averea a venit la pachet cu decizii dificile, compromisuri, responsabilitate si abilitatea de a ramane concentrat in fiecare clipa.

Americanii de la CNBC au strans cateva secrete esentiale, inspirate din vietile altor milionari care te pot ajuta ca intr-o zi sa fii si tu la randul tau mai relaxat din acest punct de vedere.

Nu iti vom sugera sa inveti un limbaj de programare, desi ar fi excelent daca ti-ai deschide orizontul si in aceasta directie, ci doar iti vom arata cateva lucruri de baza pe care oricine ar trebui sa le invete sau macar sa le incerce pentru scurt timp, ca sa vada efectele pozitive.

4 secrete din viata unui milionar, din care oricine ar trebui sa invete:

1. Economiseste regulat

Nu, nu o sa te imbogatesti daca pui 50 de lei pe luna timp de 10 ani, nu asta este ideea. E important sa inveti sa-ti planifici banii intr-un termen cel putin mediu.

Strange o suma suportabila intr-un cont de economii, pe care la anul o poti folosi pentru o vacanta la care ai visat toata viata.

Vei vedea ca in 12 luni acei bani putini pusi la fiecare zi de salariu se vor transforma intr-o suma rotunda mult mai valoroasa in timp decat ti-ai fi putut imagina la inceput.

Incearca sa faci la fel, daca vrei sa renovezi in casa, sa iti schimbi masina sau ai alte planuri pe care vrei sa le pui in practica peste un an, doi ani.

2. Cauta mereu sa fii activ

Este una dintre marile provocari pentru orice om ajuns intr-o situatie buna si o capcana pentru foarte multi.

Cauta sa iti acorzi in fiecare saptamana timp si resurse sa inveti ceva nou sau sa faci ceva in plus pentru tine, activitatea ta si afacerea ta.

Evita sa te multumesti cu ce ai si sa stagnezi, pentru ca ai putea pierde un val unic. Chiar daca unele proiecte nu iti vor aduce beneficii imediate din punct de vedere financiar, exista posibilitatea ca ele sa-ti deschida noi oportunitati.

Spre exemplu, Cezar Rapotan, unul dintre milionarii Romaniei si cel care a infiintat Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii de pe piata, nu s-a oprit odata cu cresterea afacerii sale.

Acesta a cautat sa-si dezvolte si diversifice serviciile cu o idee excelenta prin care isi ajuta in prezent clientii sa ia cele mai inspirate decizii atunci cand sunt pusi in fata optiunilor nelimitate in privinta renovarilor de locuinte.

3. Construieste-ti relatiile

Sansa de a avea succes in orice domeniu tine si de oamenii pe care ii ai in jurul tau. E important sa stii sa iti formezi relatii si sa le intretii in fiecare zi.

Nu ii uita pe cei de langa tine, cand au nevoie, si nu te vor uita la randul lor cand tu le vei solicita ajutorul.

Socializeaza, asculta, invata. Oricat de multe carti ai incerca sa citesti despre domeniul tau de activitate, niciuna nu se compara cu experientele personale ale celor care au trecut prin toate scenariile posibile. Fa-ti timp si pentru aceste activitati si vei avea de castigat pe viitor.

4. Fii mereu constient cum iti cheltuiesti banii

Comporta-te cu banii tai ca si cand ai avea propria ta afacere. Obisnuieste-te sa iti faci singur, pe hartie sau in calculator, un bilant lunar al banilor care intra in bugetul tau si al cheltuielilor.

Faptul ca esti mai constient in fiecare clipa asupra modului in care iti imparti banii, ca sa achiti facturi lunare, rate si alte obligatii, te va face mai responsabil si te va ajuta sa iei mult mai usor o decizie atunci cand iti vei propune sa reduci din cheltuieli.

Vei sti exact ce nu merita, ce consum poate fi redus si cat vei castiga pe loc si pe termen mediu, in functie de ajustarile pe care le vei face asupra vietii tale.

Incearca macar pentru trei luni si descopera singur daca e mai bine sau nu. Garantam faptul ca vei avea un confort mental mai bun in aceasta privinta.

Astfel de sfaturi te vor ajuta sa te organizezi mai bine, tu si familia ta sa fiti mai stapani pe situatia financiara a casei si mult mai relaxati.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright Tyler Olson

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#sfaturi succes financiar , #afaceri de succes