Adio, pantofi incomozi! Tehnologia care creeaza incaltamintea perfecta

Duminica, 31 Ianuarie 2016, ora 12:06
7956 citiri
Adio, pantofi incomozi! Tehnologia care creeaza incaltamintea perfecta
Foto: Volumental

Daca pantoful nu-ti vine, fa-l pe masura ta. Caroline Walerud, o tanara de 25 de ani din Suedia, a dezvoltat o tehnologie de scanare 3D pentru crearea perechii perfecte de incaltaminte.

Compania sa Volumental, din Stockholm, a strans fonduri de 5 milioane de dolari pana in prezent, inclusiv de la companii de venture capital si de la guvernul suedez, potrivit Forbes.

Avand in vedere structura complexa a picioarelor, dar si faptul ca producatorii de pantofi pot folosi sisteme diferite de masurare, se intampla ca marimile standard sa nu li se potriveasca tuturor.

"Jumatate dintre femei cumpara pantofi care nu le vin", spune tanara, care a fost inclusa pe lista Forbes sub 30 pentru Europa, un top al tinerilor de succes de pana in 30 de ani din diverse domenii de activitate.

Walerud si-a propus insa sa rezolve aceasta problema.

Din 2012, tanara, absolventa a specializarii neurologie din cadrul Universitatii Cambridge, a lucrat alaturi de colegii sai pentru a construi o tehnologie care foloseste scanere 3D pentru a realiza perechea ideala de pantofi.

Hardware-ul folosit de Volumental include o platforma pe care trebuie sa stea cumparatorii, iar camerele de adancime realizeaza o scanare 3D volumetrica a fiecarui picior.

Volumental

Software-ul companiei, care include tehnologie Intel si Microsoft, capteaza informatii pe care un producator de pantofi nu le poate obtine usor cu instrumente traditionale, cum ar fi lungimea arcadelor plantare.

Rezultatul scanarii este afisat instant pe o tableta, astfel incat vanzatorul poate face recomandari personalizate fiecarui client, indicandu-i ce pantofi din magazin i se potrivesc. Informatiile sunt salvate in sistem pentru a putea fi utilizate si data viitoare.

Compania a anuntat de curand primul sau mare parteneriat american, cu lantul Nordstrom.

Tehnologia Volumental este folosita si de producatorii de incaltaminte italiana la comanda Falchenberg si Scarosso.

In paralel, Caroline Walerud, care a invatat principiile de baza ale afacerilor inca din adolescenta, cand vindea paine de casa in destinatia de vacanta suedeza Kungshamn, dezvolta un business similar: scanare faciala pentru opticieni si companiile de ochelari.

Spera ca pe viitor tehnologia sa-i ajute pe oameni sa cumpere intotdeuna produse croite pe masura lor, fara prea mult efort.

De altfel, tanara este de parere ca sistemul actual in care clientii probeaza o multime de pantofi sau de pantaloni intr-un magazin va disparea in zece ani, potrivit The Guardian.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#pantofi potriviti 3D, #tehnologie masura pantofi , #afaceri de succes