Are 16 ani si a cladit o companie de jocuri video fara niciun ban

Marti, 31 Mai 2016, ora 11:57
9797 citiri
Are 16 ani si a cladit o companie de jocuri video fara niciun ban
Foto: Facebook/David Eisman

Un tanar de 16 ani si-a indeplinit visul de a porni o afacere cu jocuri video fara niciun ban.

Americanul David Eisman este inca la liceu, dar in timpul liber a reusit sa puna bazele firmei Pixelman Productions, care a fost fondata in luna ianuarie a acestui an, arata Business Insider.

El nu-si plateste deocamdata angajatii, iar investitia initiala a fost zero, deoarece a facut totul cu ajutorul calculatorului de acasa.

Dar care e povestea lui?

Nu are studii aprofundate in domeniul IT, asa ca nu se considera a fi un programator. Dar asta nu l-a oprit sa-si indeplineasca visul de a lucra in industria jocurilor video.

"Am aplicat la mai multe companii, pentru a obtine un internship, insa nimeni nu a vrut sa ma angajeze. Spuneau ca trebuie sa am experienta si ca voiau sa vada deja un joc facut de mine. Asa ca la un moment dat m-am saturat si am decis sa-mi fac propria afacere", a declarat tanarul.

Eisman are un tata bogat, care conduce un fond de investitii, dar asta nu inseamna ca l-a ajutat cu bani. Totusi, i-a dat cateva sfaturi esentiale si l-a invatat ce sa faca.

Astfel, tanarul s-a documentat pe Internet si a inceput sa posteze anunturi de angajare pe toate forumurile si site-urile de specialitate. Eisman nu le-a oferit un salariu fix, ci o parte din profit, ceea ce inseamna ca la inceput trebuie sa munceasca pe gratis.

In scurt timp, 30 de persoane au raspuns la anunturile sale. Dintre cei care au aplicat, tanarul a angajat deja 12, dintre care doi programatori, o persoana care sa scrie povestea jocului, un compozitor si o echipa de marketing.

Tatal sau i-a dat si de data aceasta o mana de ajutor, in sensul ca l-a invatat cum sa faca si contractele pentru acestia. "Ati fi surprinsi sa vedeti cati oameni sunt dornici sa lucreze pe gratis la proiectele legate de jocuri video", a spus Eisman.

Detalii despre joc

De la inceputul anului pana acum, Eisman si echipa sa au pus bazele primului joc: au realizat deja versiunea demo si un trailer.

Numit "Mirka", acesta are in centru un personaj feminin, care trebuie sa mearga in jungla pentru a-si gasi prietena. Acolo da peste un trib, alaturi de care petrece o buna bucata de timp. La un moment dat, tribul e amenintat, asa ca trebuie sa gaseasca diverse solutii pentru a-l proteja.

Eisman sustine ca jocul are o abordare noua si va incepe in curand o campanie de donatii pentru a strange banii necesari productiei in masa a acestuia.

Jocul va fi disponibil initial pentru PC-uri si Mac, iar apoi va fi lansata si versiunea pentru Playstation.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#tanar companie jocuri video, #tanar afacere jocuri video , #afaceri de succes