Au transformat 300 de dolari intr-o afacere de 60 de milioane, in doar doi ani

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 09:00
25107 citiri
Au transformat 300 de dolari intr-o afacere de 60 de milioane, in doar doi ani
Foto: Hawkers

De cele mai multe ori, succesul nu vine cu prima incercare. Cei mai cunoscuti antreprenori de astazi au trecut cel putin o data printr-un esec inainte de a da lovitura.

Povestea clasica a afacerii de succes se tese de-a lungul unui parcurs sinuos. Nu este si cazul lui Caleb Garrett si Alex Moreno de la Hawkers, companie cu sediul in Spania care produce ochelari de soare.

Cu "arme" ca social media si publicitate pe Facebook, cei doi au transformat Hawkers intr-o companie de 60 de milioane de dolari, in doar doi ani, scrie Inc.com.

A avut o contributie importanta si atitudinea lor "nesabuita", dispusi fiind sa incerce orice. De altfel, nu aveau prea multe de pierdut, investitia initiala ridicandu-se la 300 de dolari.

Cand s-a hotarat sa lanseze Hawker, Moreno, CEO-ul companiei, stia ca vrea sa faca un produs accesibil, cu un pret rezonabil si apreciat de cat mai multe persoane.

Hawkers intra pe o piata dominata de Luxottica, gigantul italian care detine branduri ca Prada, Ray-Ban si Gucci.

Garrett, investitor si partenerul american al companiei, este de parere ca nu trebuie sa "jefuiesti" oamenii pentru a avea un produs de calitate. Preturile ochelarilor Hawkers variaza intre 20 de dolari si 40 de dolari, in timp ce o pereche Ray-Bans costa aproximativ 200 de dolari.

Cand Moreno si-a pus la bataie ultimii 300 de dolari pentru a lansa compania avea un prototip si un simplu site. Pentru a mentine costurile scazute, a decis sa vanda exclusiv online.

Potrivit lui Garrett, unul dintre lucrurile care l-au atras la compania lui Moreno a fost faptul ca acesta si angajatii sai nu s-au temut sa incerce tot ce le-a stat in putinta pentru a-si face cunoscut produsul.

"Deoarece aveam 300 de dolari cand am lansat compania, nu am privit nimic ca pe un esec, pentru ca indiferent cat de mult ar fi crescut compania, daca am fi inchis a doua zi nu am fi pierdut decat cateva sute de dolari", spune Moreno.

Din echipa Hawkers fac parte cativa dintre apropiatii lui Moreno, care au cunostinte in domeniul technologiei si care l-au sfatuit sa cumpere publicitate pe Facebook.

Desi la momentul respectiv nu parea o idee buna, deoarece platforma de publicitate nu se bucura de prea multa popularitate, in cateva saptamani, paginile de social media ale Hawkers au explodat, iar vanzarile de asemenea.

Trendul ascendent cunoscut de atunci de companie se datoreaza faptului ca "mentin lucrurile simple si transparente fata de clienti", considera Garrett.

C.S.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#afacere ochelari succes, #firma ochelari soare , #afaceri de succes