Calatoresc cu barca prin intreaga lume, in timp ce conduc o afacere de 5 milioane de dolari

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 14:31
15894 citiri
Calatoresc cu barca prin intreaga lume, in timp ce conduc o afacere de 5 milioane de dolari
Foto: Facebook/Context Travel

Lani Bevacqua si sotul sau, Paul Bennett, nu sunt nomazii digitali tipici pe care ii intalnim tot mai des in ultima vreme. Cei doi strabat si ei lumea in lung si-n lat, cu barca, lucrand de la distanta. Calatoresc insa impreuna cu trei copii, in timp ce conduc o afacere de 5 milioane de dolari.

Se apropiau de 30 de ani cand au decis sa renunte la carierele lor conventionale. Bevacqua avea un job de designer grafic la o agentie de publicitate, in timp ce Bennett lucra pentru reviste de arhitectura, calatorii si tehnologie, scrie Forbes.

Asadar, si-au dat demisia, au cumparat o barca si au pornit in larg.

Dupa o lunga calatorie, urmata de un popas in Roma, le-a venit ideea sa infiinteze Context, o companie care conecteaza turistii cu eruditi si experti locali, buni cunoscatori ai obiectivelor pe care primii doresc sa le viziteze.

De exemplu, prin intermediul companiei lor, poti sa vizitezi Colosseumul insotit de un arheolog sau sa vezi Venetia impreuna cu un hidrogeolog.

"Vrem sa ii ajutam pe cei care fac vizite mai scurte sa ajunga direct in inima oraselor pe care le viziteaza, cu ajutorul unor oameni care sunt mai mult decat simpli ghizi turistici", explica Bevacqua.

Si-au inceput afacerea cu o investitie de 35.000 de dolari din partea familiei si a prietenilor si au mentinut in general costurile cat mai scazute.

Compania a cunoscut o crestere organica prin extinderea retelei de experti si de clienti, strategia de promovare fiind in principal "prin viu grai".

De la infiintarea companiei, in 2003, existenta familiei s-a impartit intre viata in Philadelphia, unde se afla sediul Context, viata in strainatate si colindatul lumii cu barca. Intre timp, copiii sunt educati prin homeschooling. Urmatoarea aventura pe apa ii va purta in Indonezia si Asia.

Unul dintre lucrurile importante pe care le-au invatat din aceasta experienta este sa traiasca simplu. "Daca traiesti pe o barca de 46 de metri patrati, ai face bine sa aduni experiente si cunostinte, si nu obiecte", spune Bevacqua.

Anul acesta, vanzarile Context au depasit 5 milioane de dolari. Compania are 17 angajati raspanditi prin diverse colturi ale globului, mai multe birouri regionale si acopera in prezent 38 de orase din intreaga lume. Anul viitor vor ajunge si in Lisabona si Los Angeles.

O buna comunicare cu angajatii si eficientizarea muncii sunt esentiale pentru a conduce cu succes o companie de pe o barca.

"Fiecare zi este o oportunitate pentru a crea ceva, pentru a invata ceva sau pentru a experimenta ceva. Daca nu faci deja unul dintre aceste trei lucruri, inchide calculatorul si fa-o", recomanda Lani Bevacqua.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#afacere in timp ce calatoresc cu, #munca distanta, #nomazi digitali , #afaceri de succes